reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 503
  • Vlaadimír
    Vlaadimír

    bramborák s kysaným zelím

    K bramboráku je vhodné kysané zelí

    03.10.2018 23:07:27

  • Miloslav
    Miloslav

    Místo mouky

    je lepší přidávat dětskou krupičku. Jsou křupavější. Už nevím který kuchař mi to poradil, ale měl úplnou pravdu. Mám je rád hodně křupavé a dávám i víc česneku, navíc špetku mletého kmínu. Upevní chuť.

    28.09.2018 10:34:20

  • Antonín Körber
    Antonín Körber

    Bramboráky....

    Pište si tu co chcete,ale bramborák je bramborák...žádná uzenina,zásadní je bbrambory nastrouhat na hrubém struhadle a přidat trochu mouky,aby to drželo pohromadě a jedno vejce,mouka už je jedno jaká,jestli kukuřičná,pohanková,či vločky,potom se dělají na sádle !,nejlépe do těsta pomlet škvarky,už tam potom nemusíte dávat tuk...samozřejmě česnek,pepř a majoránku!......

    26.09.2018 10:19:48

  • Procházková Marie
    Procházková Marie

    Já dávám dost hodně česneku nastrouhaný
    buřtík ale bez cibulky a ostatní suroviny dle oka. Manžel si je nemůže vynachválit.

    20.09.2018 11:55:32

    • yanchee
      yanchee

      Re: bramborák

      Tady z toho bramboráku vypadla cibule. A jelikož bez ní jídlo není ono, je vhodné ji tam přidat. Nejlepší způsob je natřít ji na pramborákovém kotouči ještě před bramborama. Stačí úplně středně velká cibule na kilo brambor.
      Hotové placce dodá chuť, ale nesmí se to přehnat.
      Mouky dávám co nejméně, Jenom tak, aby se bramborák netrhal. Čím více mouky, tím více je z placek tuhý bramborový knedlík.

      21.09.2018 19:04:47

  • kuchařík
    kuchařík

    Komentář k receptu Bramboráky

    Hlavně tam nezapomeňte dát ten česnek, z receptu se vytratil :-) Co rodina, to jiná varianta bramboráku. Já ho rád s uzeným a hrubě strouhanými bramborami. Tak experimentujte, až najdete tu pravou variantu. Dobrou chuť všem.

    02.09.2018 18:37:19

  • Jožin
    Jožin

    Komentář k receptu Bramboráky

    Tak u nás v okolí St. Boleslavi se bamborákum říká VRZÁNEK a nejlepší je hodně slabí , aby křupal i uprostřed .Proto těsto musí být řidký, po nalití na pánev dalo dobře rozprostřít. Mlékem nešetřím 1 hrnek a musí být hodně teplé tím zabráním černání těsta na VRZÁNEK se

    30.08.2018 15:20:09

  • Jiří Fukala
    Jiří Fukala

    Bramboráky

    Myslím,že 10ml mléka je strašně málo, to není ani půl malé štamprle,tak bych dal buď 100ml mléka, nebo těch 10ml bych klidně vynechal...

    19.08.2018 18:41:58

  • Lenka
    Lenka

    do bramboráků přidávam tvaroh,dávám strouhanku a aspoň 4 vejce ☺ jsou super

    14.07.2018 08:20:12

  • Katka
    Katka

    Komentář k receptu Bramboráky

    Ja dávám místo mouky vločky a tvrdý strouhany sýr..

    18.02.2018 11:47:09

  • Dana
    Dana

    Komentář k receptu Bramboráky

    Já osobně brambory nestrouhám. Melu je i s česnekem na masovém strojku, tak to dělala i moje babička. Jde to rychle. Jen nápad. Bramboráky jsou krásně křupavé.

    08.12.2017 10:18:36

  • Marci
    Marci

    Komentář k receptu Bramboráky

    místo mouky dávám strouhanku.Jinak vyborne

    30.11.2017 20:15:36

  • Honzík
    Honzík

    bramborák s klobásou nebo anglická slanina

    Já bych nepřidával cibulku,ale výborné Mirošovské klobásy nebo anglickou slaninu,dodávají bramboráku velice pikantní chuť po uzeném mase,může se jak k pivu tak k vínu

    29.11.2017 12:17:06

  • Chana
    Chana

    Komentář k receptu Bramboráky

    Bylo to moc dobré

    29.09.2017 08:12:44

  • jirka
    jirka

    Komentář k receptu Bramboráky

    Já je nastrouhám nahrubo,vymackám část vody,majoránku hodně česneku,trochu jogurtu bez příchuti a místo mouky dávám strouhanku. Jsou krásně křupavé a velice dobré. Doporučuji vyzkoušet.

    10.09.2017 12:12:41

  • puree
    puree

    http://vegetablepuree.com/

    Velmi dobrý recept, protože jsem nikdy nezkoušel tyto druhy potravin, díky za recept.

    05.06.2017 15:55:05

  • Bonn
    Bonn

    Český Bramborák

    Klasický bramborák 1kg brambor mléko hladká mouka 2 vejce přidávám 1 malou cibulku česnek větší sůl pepř olej majoránka vodu z brambor trocha vyždímat a přidat více mléka aby bramborák nebyl nazelenalí vše dobře promíchat přeji příjemné chutě z pozdravem Ben.

    03.04.2017 10:50:29

    • Franta Smazil
      Franta Smazil

      Re: Český Bramborák

      Ja myslim, zeten recept je skvely. Dodal jsem neco chili, maku, lysohlavek a upekl jsem vesele kolacku. Joj to bele vesele. Honosne to bele. Taku srandu sme pak meli, az sused dosel ze jako co tak jsme dodelali pak kolacku a hned se mu hubajda smala od usiska na usisko. Dobry recept, dej lajká a napisu dalsu tu recenziu.

      Miloš Zeman �

      19.09.2017 22:32:52

  • d (tecka) zehova
    d (tecka) zehova

    Komentář k receptu Bramboráky

    Perfektní a syté bramborové placky

    31.03.2017 17:37:00

    • Martin
      Martin

      Re: Komentář k receptu Bramboráky

      To nejsou placky ty blbe.

      28.09.2017 19:37:24

  • ales
    ales

    Komentář k receptu Bramboráky

    brambory bez majoranky nelze

    21.03.2017 10:12:03

  • kim
    kim

    dobry recept

    21.01.2017 15:20:38

  • jindra
    jindra

    Dobré je to, dělám ze 2kg brambor, přidávám jenom strouhanku a dávám více domácího českého česneku i domácí majoránky vodu neslívám, strouhanka navíc to zahustí. nestačím smažit, jak to pod rukama z pánve mizí.

    02.12.2016 18:53:18

  • Milan
    Milan

    Verze light

    Brambory,česnek,sul,pepř nic víc.Udelat těsto a smazit a smažit.Musi být kvalitní pánev.

    19.11.2016 10:11:57

  • Milan
    Milan

    Verze light

    Brambory,česnek,sul,pepř nic víc.Udelat těsto a smazit a smažit.Musi být kvalitní pánev.

    19.11.2016 10:11:07

  • Milan
    Milan

    Verze light

    Brambory,česnek,sul,pepř nic víc.Udelat těsto a smazit a smažit.Musi být kvalitní pánev.

    19.11.2016 10:09:16

  • hegedys
    hegedys

    Bramboráky

    Lepší je přidat strouhanu,pak jsou křupavé.

    01.11.2016 01:28:37

  • beruska46
    beruska46

    Super recept, bramboraky se povedli

    31.10.2016 14:11:26

  • Adela Klementová
    Adela Klementová

    Bramboráky

    Recept dobrý, akorát bych tam dala více česneku jinak supeeer...

    17.10.2016 12:46:46

  • František Blade Novotný
    František Blade Novotný

    dobrý recept

    Dobrý recept

    05.10.2016 08:51:43

  • yanchee
    yanchee

    energetická časovaná bomba

    Jedna porce a člověk půl dne nemusí nic jíst... obezita, cukrovka, infarkty na dohled... :-O
    Jde to upéct i na železné plotýnce, absolutně bez oleje.

    29.08.2016 09:57:47

    • Ája007
      Ája007

      Re: energetická časovaná bomba

      Jo, také jsem to zkusila na plechu upéci v troubě. Bylo to moc dobré a bez tuku. Doporučuji dát nižší vrstvu těsta, pak pěkně chřupe.

      29.08.2016 16:12:05

  • Míra
    Míra

    Komentář k receptu Bramboráky

    Není stroužek jako stroužek, není cibule jako cibule - velikostí. Bylo by lepší uvádět váhu nebo velikost.

    22.08.2016 10:07:11

    • yanchee
      yanchee

      Re: Komentář k receptu Bramboráky

      A taky ne každý stroužek chutná stejně že jo...? Od toho máme pusu abychom to ochutnali a naučili se to. Vaření není chemie ale umění. Buďto pro to máš cit, anebo ho nemáš a sebelepší recept zk*víš...

      15.10.2016 10:07:40

  • anonim
    anonim

    Komentář k receptu Bramboráky

    Recept fajn, jednoduchy / skuste

    23.07.2016 14:26:23

  • Hanka
    Hanka

    Komentář k receptu Bramboráky

    Bramboráky nejsou špatné, ale myslím si, že celkově je tam málo česneku a jsou trošku vodnatější.....Jinak opravdu celkem ujdou.

    23.03.2016 13:12:52

  • Kfiiitek
    Kfiiitek

    tak zkusime

    zdravim kuchty :) Bramboraky jsou u nas oblibene, s cesnekem naprosto souhlasim, ten tam byt MUSI! Tatka rika cim vice, tim lepe. Ztupeny mlinek povazuji za smejd. Houby jsou super napad, skoda ze nemam moznost sehnat. Mouku take radeji polohrubou. Kabanos bych nahradil uzenym. Cuketu urcite vyzkousim, diky za tip!

    Sufankuf zdar.

    15.12.2015 17:18:15

  • lenka
    lenka

    Komentář k receptu Bramboráky

    Bramboraky jsou super:))) ale pridala jsem vic cesneku...myslim co clovek to jina chut:))

    19.09.2015 21:40:42

  • Jestřáb
    Jestřáb

    Komentář k receptu Bramboráky

    Nevím proč se tady dohadujete. Co rodina, to jiný recept na bramborák. Já do něj například dává ještě houby, nebo uzené, prostě co je. Jen v tomto receptu je málo česneku. Na 1 kg brambor je potřeba mini 6-8 stroužků Záleží na velikosti. Brambory strouhám půl na jemno a půl na hrubo. Ještě přidávám pokud je, cuketu na hrubo nastrouhanou. Někdy je nutno přidat i mouku, ale než hladká, tak je lepší polohrubá.

    17.08.2015 11:30:13

  • Aluška
    Aluška

    Bramboráky

    Bramborák sem udělala, mojí drahé polovičce moc chutnal, pro spestření jsem přidala více česneku a uzené maso. Máme rádi k tomu bílou kávu, co víc dodat než dobrou chut.

    24.02.2015 14:40:24

  • migmig400
    migmig400

    muzu to udelaT BEZ VAJICKA?

    21.02.2015 00:30:59

  • Martin Nogol
    Martin Nogol

    Vyborny recept

    Vyborny recept. Pridal jsem slaninu a nivu :)

    09.02.2015 19:22:15

  • Lucy
    Lucy

    Komentář k receptu Bramboráky

    Bramboráky chutnaly. Jen jsem dělala přesně podle postupu a protože ingredience obsahují česnek, ale v postupu není, tak jsem na něj málem zapomněla.

    28.01.2015 09:29:00

  • Ája007
    Ája007

    Nač dávat mouku ?

    Mám bezlepkovou dietu, tak do bramboráku nedávám vůbec mouku. I tak se při smažení netrhají a jsou krásně křupavé. Brambory obsahují bramborový škrob a to stačí.

    26.01.2015 10:05:24

  • Péťa
    Péťa

    Děkuji za recept,výborné.

    15.01.2015 00:44:40

  • BRONA
    BRONA

    Komentář k receptu Bramboráky

    Bramboráky bez česneku????? Tak to musí být stejný hnus jak recepty blba z Primy Ládi Hrušky,nebo jak se ten zloděj receptů našich babiček jmenuje:-)))))))

    20.12.2014 19:36:22

    • šušnina
      šušnina

      Re: Komentář k receptu Bramboráky

      Vy jste nějak napružený (á), to se vám ještě nikdy nestalo,že jste zapomněl? Myslím,že autorovi to vypadlo jen ze surovin,v postupu česnek je napsaný a stejně si každý dává podle svého.Já dala 5strouužků,protože ho máme rádi.Jinak co se týče Ládi Hrušky?Na jednu stranu vydělává na lidech,kteří mu posílají recepty a na druhou stranu,kdyby mu je nechtěli posílat tak nebudou.A vy jestli můžu poradit,tak si všechno tak neberte,vždyť je to jen pro zábavu a bude Štědrý den,udělejte si ho hezký a nemyslete na nějakého Hrušku a nenechte si kazit vánoční čas,každý si ho uděláme tak jak ho chceme mít a zloba nám nepomůže.Přeji vám krásné prožití svátků vánočních.

      21.12.2014 07:05:31

    • týpek co tě zahrabe do země
      týpek co tě zahrabe do země

      Re: Komentář k receptu Bramboráky

      tak zaprvi láďa hruška e z TV nova a ne z primi a pokud čteš jen přísady a ne postup tak jsi pěkny *******

      28.01.2015 13:13:12

    • m
      m

      Re: Komentář k receptu Bramboráky

      Jestli to dobře chápu, tak Laďa Hruška krade hnusy vašich babiček?

      25.02.2015 17:34:00

  • šušnina
    šušnina

    Bramboráky

    Teď jsem je dodělala a jsou super,dělala jsem je se špaldovou moukou jako prababička a vynikající.Díky
    P.S.Dala jsem víc česneku,máme ho rádi.

    19.12.2014 13:08:50

  • lucka
    lucka

    hamííííí

    moc dobrý !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

    19.11.2014 18:59:57

  • Jozef Kubala
    Jozef Kubala

    Bramboráky-podlesníky, na sk zemialové placky

    Robím to tak isto, ako je uvedený recept, no ja ešte predom usmažím na malé kúsky nakrájanú údenú oravskú slaninku na nej orestujem cibuľku a štipku červenej mletej papriky a šup s tým do pripraveného cesta-zmesy. Vyprážam na bravčovej masti. Dobrú chuť.

    17.11.2014 13:15:51

  • Raděnka :-)
    Raděnka :-)

    PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

    MMMMMJAM!! :-) ..přidala jsem si točený a paráááda!!! ..ještě kmínek a ten česnek.. a móóóóóc mi chutnají!! :-) ..jdu si dát dalšííí! :-D ..DÍÍÍKY ZA RECEPTÍK! :-)

    24.10.2014 16:46:43

    • lenuleee
      lenuleee

      Re: PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

      Já nevím, za jakej recept někteří děkujete, vždyť přidáním uzeniny z toho uděláte jiný jídlo.... něco jinýho, než napsala autorka receptu :-O

      28.10.2014 01:09:05

  • Peter
    Peter

    Komentář k receptu Bramboráky

    Bramborák (cmunda) nie je len česká pochútka. Pripravujú ho od Bieloruska cez Slovensko, Rakúsko či Nemecko az v Spanielsku.

    20.10.2014 01:27:33

  • Finist
    Finist

    Komentář k receptu Bramboráky

    Recept dobrej, akorát mi tam chybí česnek, já dávám i špetku kmínu a na kostičky nakrájenej kabanos. A hlavně brambory nestrouhám, nehodlám si přivodit tenisovej loket, melu je na mašince na maso, je to daleko rychlejší a bramboráky tolik nesají tuk jako ty z nastrouhaných brambor.

    17.10.2014 13:53:55

  • Premio
    Premio

    Tento recept je klasika,ale chybí tam jedna základní ingredience a to je česnek!

    17.10.2014 09:54:09

  • libulubo
    libulubo

    dělávám je pořád jsou moc dobré ,výborné!Určitě doporučuji než se člověk zde začně hádat a k čemu to vlastně je,co Tím člověk získá.Mě chutnají TYHLE a TAKTO

    29.09.2014 12:16:12

  • cimbalnikova (tecka) e
    cimbalnikova (tecka) e

    Skvělé bramboráky! Jen se po nich zaprášilo ;) přidala jsem do nich ještě šunku

    23.09.2014 18:55:10

  • bozena (tecka) apjarova
    bozena (tecka) apjarova

    Sú vynikajúce!!! Crumkavé. Ja ich niekedy obmieňam tak, že pridám vytlačenú kyslú kapustu do tohto zemiakového cesta. Sú famózne. vyskúšať sa oplatí.

    10.09.2014 14:47:45

  • sarka
    sarka

    Komentář k receptu Bramboráky

    Mate je radsi strouhane na hrubo nebo na jemno??Diky za odpoved

    28.08.2014 13:17:55

  • Lucie Kytlicová
    Lucie Kytlicová

    Komentář k receptu Bramboráky

    Kolik bramboráků udělám z tohoto množství?

    04.08.2014 09:02:12

  • Markéta
    Markéta

    Komentář k receptu Bramboráky

    Já dělávám pouze tyto bramboráky,tak nevím co furt všichni máte.Řešíte tu kozu a petržel,všechno se má zkusit tak nevím proč se tady dohadujete mezi sebou jako malé děti!!Nám chutnají bramboráky s hl.mouky s ostatních co jsem zkusila jsou moc tuhé a rychle oschnou,tyhle jsou křupkavé a je fakt že se po nich hnedka zapráší.Tak než sem napíšete udivující komentář,přečtete si všechno pozorně a nebo to rovnou vyzkoušejte a pak komentujte.Za mě patří autorce VELKÉ DÍKY jsou opravdu suprové,jiné nedělám a dělat nebudu :* ...

    18.07.2014 09:52:16

  • Ajka
    Ajka

    jen doplním, že pokud smažíte bramborák alias sejkory, cmundu atd.... na tálu, je třeba jej potřít špekem. A usmažené placky pak potřít přepuštěným máslem, jen tak získají nezaměnitelnou chuť! A k tomu třeba bílé kafe....

    15.07.2014 12:15:10

  • Elena Krobová
    Elena Krobová

    Dobrý den,
    pisatel, který uveřejnil recept na bramborák, zapomněl uvést nejdůležitější surovinu a tou je ČESNEK. Nejlépe český. Bez česneku to není bramborák. :-)

    Tak ahoj a dobrou chuť.
    Elen

    02.06.2014 11:28:29

  • marcelina
    marcelina

    bramborák je odjakživa ze syrových brambor ..tzv. bramborák , smažený na oleji a z vařených brambor + hladká mouka jsou tzv. lokše ( bramborová placka) a ta se peče na sucho na litinovém tálu. Na Slovensku se podává ke kachně , nebo různě plněná, pomaštěná.

    27.04.2014 12:53:56

  • fr
    fr

    Komentář k receptu Bramboráky

    no já myslím že největší rozdíl je v koření a v přípravě.u nás vždycky bylo tak že bramborové placky byly suché dělané v troubě.a i chut je z uvařených brambor jiná.ale asi je to jako se vším-jiný kraj-jiný mrav. :-D

    29.03.2014 13:00:27

    • Kočí
      Kočí

      Re: Komentář k receptu Bramboráky

      Proboha v troubě?Moje babička na tálovkách jen tak.Pak potřit vepřovým sádlem.Toť vše.Nechápu vaše komentáře.Bramboráky ze syrových brambor,bramborové placky z vařených.Hotovo přes to vlak nejede.Bramboráky,cmunda,bram borový placek je jedno a to samé.Patří mezi i to sejkory.strouhanec .Krajové názvy.

      29.03.2014 18:10:11

  • chill
    chill

    Komentář k receptu Bramboráky

    Vy olej vážíte na gramy? To bude asi problém, když nemám váhu...

    21.03.2014 10:48:27

  • Terka
    Terka

    Nevadí použít místo hladké polohrubou mouku?

    11.03.2014 14:50:36

  • Martina
    Martina

    Kolik porcí?

    Kolik bramboráků se z tohoto asi tak udělá? :)

    19.02.2014 20:31:38

  • jozefkubalast
    jozefkubalast

    Bramboráky-u nás na Slovensku zemiakové placky alebo podlesníky

    Robím to podľa osvedčených tu prečítaných receptov. Ale ja niekedy keď si ich robím pre seba pridám štipku čipoš papriky. Občas zvyknem pridať do cesta aj údené mäsko, alebo slaninku s opraženou cibuľkou. A bomba je keď pridáte aj tvaroh, nebojte sa nič nepokazíte je to bomba, skúste to a spomeniete si na mňa.............dibrú chuť

    27.01.2014 12:10:34

  • dedhrad
    dedhrad

    Moje bramboraky

    Ještě tam davam třenou cibuli a hodně česneku.. Podavam na taliři zalite dobrou zakysanou smetanou

    27.01.2014 08:23:32

  • Celebriel
    Celebriel

    Bramboráky...

    ... byly moc dobré, já dle doporučení v komentářích přidala trochu strouhanky a místo hladké mouky, jsem dala hrubou a dovylepšila trochou grilovacího koření na brambory ;-)

    25.01.2014 13:55:49

  • Luboš Kulhavý
    Luboš Kulhavý

    Komentář k receptu Bramboráky

    moc dobré

    25.01.2014 12:38:58

  • Jožo
    Jožo

    bramboráky

    Receptje dobrý a osvědčený,ale já přidávám ještě po slití nadbytečné vody hrst strouhanky.Jsou křupavé

    20.01.2014 13:11:18

  • kutil
    kutil

    dělám take bramboráky a ještě přidávám trochu mletych škvarku a trochu cibule nakrájenou najemno. jsou velice dobré.

    30.12.2013 16:47:54

  • Eva
    Eva

    U nás v podkrkonoší jsou to sejkory.

    Výborné jsou i pečené nasucho-jen na plotně.Potom je v misce mašlovačkou potřít rozpuštěným máslem.

    30.12.2013 11:59:39

  • pavel
    pavel

    Já do těsta přidávám více strouhánky mouku hrubou a jen minimálně.Brambory strouhám na hrubo,jsou potom křehké.

    23.12.2013 21:28:26

  • Jindra
    Jindra

    I s cukrem jsou bramborové placky výborné.

    14.12.2013 14:45:31

  • Jani
    Jani

    Komentář k receptu Bramboráky

    My v Plzni - jihu říkáme vošouchy ;)

    07.12.2013 10:25:11

  • Jarmila    69
    Jarmila 69

    Lepší bramborák....

    Všechno stejné , jenom místo hlad. mouky dát dětskou dehydr. krupičku , bramboráčky jsou krásně křupavé i za studena . Zkuste a již je nebudete dělat jinak . Dobrou chutˇ.

    10.11.2013 18:40:43

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Bramboráky

    u nás se říká bramborák,u švagrové v Táboře cmunda,teta v Českém ráji říkala že peče halušky a vše byl bramborák,v rodině manžela k němu pili bílé kafe,v naší zase čaj s rumem,prostě podle zvyku,jak to kdo rád,hezký den všem

    16.10.2013 13:50:42

    • Mikous
      Mikous

      Re: Komentář k receptu Bramboráky

      Teda dat si k nemu kavu nebo cajik, to me moc usmev ve tvari nedela. U nas musi byt pivenko at uz klidne i nealko, ale po klobase ci ovaru bych si taky salek caje nedal.. To zni jako Anglicani :) , teda jestli jsou az takovy barbari.

      28.11.2013 20:55:18

  • janca
    janca

    Nakupujete holky podle časopisů? Já si včera koupila časopis "moje šťastná hvězda" a docela bych podle toho koupila pár věcí a vychytávek do kuchyně, jen s tím ještě nemám žádnou zkušenost.

    16.10.2013 13:29:55

  • bobtruck1
    bobtruck1

    tak teda sorry

    Bramborak a cmunda je teda sakra rozdil. Doufam , ze jsi z Prahy, tam se nevi ani o co jde

    14.10.2013 23:50:20

  • marie
    marie

    bramboráky, podmáslí

    je to určitě zdravá kombinace,obojí mám ráda, ale mám raději tu nezdravou. Peču bramboráčky na lívanečníku, a k nim děláím masovou směs jako čínu! Pravda, když je nás víc!!

    14.10.2013 10:03:47

  • Jenda
    Jenda

    Vodu částečně slijeme

    Co to prosím znamená? Když oloupu a nastrouhám brambory, tak jsou v míse "v suchu" Mám teda přidat vodu? Kolik? Díky za odpověď :)

    21.09.2013 13:22:56

    • Tana
      Tana

      Re: Vodu částečně slijeme

      Nene, to je myšlena voda, kterou pustí ty brambory. Tu je potřeba slít.

      26.09.2013 12:35:20

    • 123
      123

      Re: Vodu částečně slijeme

      Kdyz nastrouhas brambory, tak ti pusti trosku stavy. Kdyz ji tam bude moc, tak se to sleje pryc.

      16.11.2013 15:40:12

    • Malda
      Malda

      Re: Vodu částečně slijeme

      Nové brambory částečně pouští vodu, takže myšleno asi tak, abys tuto vodu odlil pryč...

      17.12.2013 10:35:27

    • Petr
      Petr

      Re: Vodu částečně slijeme

      Doporučuji místo vody přidat trochu piva. I s mlékem bych šetřil a raději dám pivo. Pokud se trefíte, tak jsou pak křupavější.

      04.01.2014 18:06:17

  • standa77
    standa77

    Já přidávám někdy

    já přidávám do těsta někdy slaninu a nebo strouhaný sýr

    27.08.2013 12:14:39

  • anetka (tecka) bartova
    anetka (tecka) bartova

    Doporučuji!

    Jsou výborné :) pochutnali jsme si :) Doporučuji!

    22.08.2013 10:02:19

  • OlaSm
    OlaSm

    Bramboráky

    Starý recept jako svět...hlavně, že kritizujete že jsem dala do kuchařky -Výrobu kefíru- a sama tu dáváte staré recepty, jen pozměníte název. No jo rýpalové žijí.....

    18.07.2013 12:35:41

  • Klára
    Klára

    Komentář k receptu Bramboráky

    Tenhle recept je divný udělala jse, vše podle návodu a nedrží to v celku

    11.07.2013 20:58:53

  • vklidu
    vklidu

    O mlece v bramboraku jsem jeste neslysel. Jelikoz mam alergii, tak zkouset nebudu. Kazdopadne nejlepsi je smazit na sadle. Jsou krupavejsi a chutove lepsi.

    22.05.2013 18:54:19

  • karin
    karin

    Nevěřte, že je sádlo tolik škodlivé.

    Zkuste smažit na sádle, to je teprve bašta. Navíc má sádlo jako jediný tuk tepelnou pojistku a jakmile se přepálí, tak ztmavne. Na přepáleném oleji smažíte klidně dál a nevíte o tom.

    16.03.2013 13:09:50

  • Michaela333
    Michaela333

    Zdravíkm, hladká mouka do brmboráků? To je pro mne trochu novinka. Odjakživa dáváme hrubou. Jinak se z toho stane bramborová placka. Ale to je asi pouze má zkušenost.

    19.02.2013 12:23:16

  • Martin
    Martin

    šlo to krásně a chutnalo

    Naposledy jsem si dělal bramboráky před deseti lety.
    A tento rok jsem se rozhodl, že se pokusím taky něco uvařit
    a světe div se, chutnalo. :-)

    16.02.2013 23:47:04

  • zdenina56
    zdenina56

    Já zase dávam polohrubou mouku a vodu také dávam pryč jsou moc dobre a křupavé.

    11.02.2013 15:05:21

  • Zuzik
    Zuzik

    nejlepší bramboráky jsou, když k nim přidáte 1 celý tvaroh, dělám, už to leta podle mojí prababičky, vynikající...

    31.01.2013 17:10:44

  • Ta, co vařit umí..
    Ta, co vařit umí..

    Amatéři..

    Po tom, co jsem si tady přečetla tu bezcennou konverzaci, jdu si udělat bramboráky, tak JAK je mám ráda, né tak, jak je to tady podle půl tísíce lídí SPRÁVNĚ.. a nejspíš si tam dám i tu marijánku.. Jste fakt trapný :D

    22.01.2013 12:12:53

    • holly
      holly

      Re: Amatéři..

      No a co, hlavně že každý ví o čem je řeč. Mě iritují spíš pravopisné chyby. Víš kolik lidí o sobě tvrdí, že umí vařit? Ještě aby se to dalo jíst.

      01.02.2013 15:45:04

  • josef podsednik
    josef podsednik

    klasicky brambory nastrouhane na jemno mleko mouka vajicka /sul pepr majoranka cesky cesnek/ dale ja nasekany libecek trochu tekuteho MAGGI trochu podravky strouhany (hrubceji) tvrdy syr 30.vlastni uzeny bucek na kosticky radeji tucnejsi nasekane cerstve lesni houby popripade zampiony pochopitelne vse dle chuti a konzistenci testa usmazim 1. vzorek cela rodina i kamosi ochutname a dle nazoru se testo ruzne dochuti az se shodnem vsichni ze to nema chybu !!!!!!!

    21.01.2013 14:35:02

    • misak
      misak

      Re: bramboraky

      jasně a máš klasický bramborák :-) .když tam dáš sardinky tak je sardinkový a když kečup tak kečupový atd. Jdi si vařit s Babicou tady se mluví o bramboráku a ne jeho patvarech !

      31.01.2013 14:31:02

    • holly
      holly

      Re: bramboraky

      A recept máš od Čapka z pohádky o pejskovi a kočičce, ne? Hlavně maggi a podravka je síla.

      01.02.2013 15:38:30

    • Tatínkova kuchařka
      Tatínkova kuchařka

      Pepo, to ale není klasický"" bramborák, to potom můžeš dát všechno co doma najdeš, teda zbytky , to se potom může nazívat"" BRAMBOR-ŠUMAFUK""
      Že někdo dává uzninu, to bych bral, ale žampiony ??

      04.02.2013 12:38:34

    • Sanhear
      Sanhear

      Re: bramboraky

      Hej ... nechceš tam dát třeba kari koření ?? xD

      12.02.2013 12:58:02

  • jima
    jima

    bramboraky smažim na sadle mnam............

    07.01.2013 09:25:57

  • Mimi
    Mimi

    bolo výborné s tým pridaním mlieka, robila som doteraz bez

    18.12.2012 15:15:57

  • pavlik153
    pavlik153

    ja ďelal bramboráky poprvé a rodina mi je pochválila a že sou vybíraví :D

    07.11.2012 18:48:24

  • Iveta
    Iveta

    S párkem taky kvalitka :)

    Přesně, nešetřit s ničím, ráda tam rvu spoooustu majoránky, ažaž česneku a dost soli, na mouku ani nedošlo a vejce stačilo jedno. Přidala jsem do směsi nadrobno nakrájený párek a vážně kvalitka :)

    30.10.2012 19:44:04

  • mispulinek
    mispulinek

    bramboráky jsou nejlepší

    22.10.2012 11:23:28

  • Kuchtít
    Kuchtít

    bramboráky

    Tento recept je výborný a velice mi chutnal

    15.10.2012 20:40:53

  • patong
    patong

    Prisňanyky

    Tyhle bramboráky se snad i nyní, jako od nepaměti, pečou bez tuku na sporáku bez pánve u Lemků Bojkú a Huculů i Rusínů, v místě, kde se odehrávala dobrodružství dobrého vojáka Š. Bývala na nich otištěna mezikruží plotýnek. Nebyly mastné, netekl z nich tuk. Ty chutnaly..

    15.10.2012 19:07:04

  • Dee
    Dee

    Máte to špatně!! místo majoránky tam má bejt marijánka! :D

    10.10.2012 13:54:05

  • Mirek
    Mirek

    Nešetřit česnekem a nebát se se solí...ale každý má jiné chuťové buňky...

    03.10.2012 21:02:29

  • morce1234567891011
    morce1234567891011

    udelala jsem ho dneska vecer uzasne bramboraky mam je rada..:D:D:DDD dekuju za recept mocq :*

    26.09.2012 19:24:51

  • babca48
    babca48

    Výborný recept. Moc chutnalo.

    21.09.2012 14:53:52

  • verru
    verru

    Bramboráky

    Výborný recept, pěkně křupavé. Mohu jen DOPORUČIT.

    14.09.2012 07:57:58

  • ebohusova
    ebohusova

    Je to dobrý recept,dělala jsem je jen na sadle ne na oleji,ale krupave super!!

    04.09.2012 15:10:08

  • pikaču
    pikaču

    občas dělávám bramborák napůl z cukety, jsou jemnější

    04.09.2012 07:25:08

  • bozena (tecka) maslukova
    bozena (tecka) maslukova

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    20.08.2012 07:32:55

  • scuotty
    scuotty

    No jo, stare dobre bramboraky, paráda :-)

    17.08.2012 07:40:44

  • Thorax
    Thorax

    Bramboráky

    nechápu proč vymačkáváte všechnu vodu z brambor obsahující škrob a pak místo ní do směsi narvete lžičku Solamylu......bramboráky byly jídlem chudých a to buď jako samostatné jídlo a nebo plněné. Babička dávala pouze brambory napůl nastrouhané na hrubo a napůl na jemno. Pokud byly hodně vodovaté část vody se odlila, aby těsto nebylo moc řídké a nemuselo se dávat hodně mouky. Pak polohrubou a nebo hladkou mouku, pepř, sůl, česnek, majoránka. Vejce se dávalo když bylo a jestli slepice nesly a nebo ne. Často byl bramborák bez vajec. Takový bramborák se plnil zelím, houbami a podobně. Pokud měl být samostatným jídlem přidávaly se do těsta škvarečky, na kostičky nakrájené uzené, gothaj a nebo vuřty. Bramborák se smažil zásadně na domácím sádle !!!! Moje matka bramboráky někdy "vylepšovala" přidáním nastrouhané cukety nebo kyselého zelí (ze zelí se šťáva vymačkávala), když bylo hodně kedluben Gigantů, přistrouhal se Gigant.. Jinak za totality měli nejlepší bramboráky na nádraží Střed v Praze a v současné době je mňamkou bramborák v motorestu v Knovízi u Slaného. Jezdí na něj domácí i zahraniční TIRáci a můžete si i koupit těsto a udělat si ho doma.......

    13.08.2012 08:30:53

    • Tonička
      Tonička

      Re: Bramboráky

      Na tom samém nádraží prodávali také "masové pirohy", nemůžu ale nikde sehnat ten recept - byly vynikající. Nepomůžete?

      13.08.2012 15:28:36

    • milan
      milan

      Re: Bramboráky

      Ja davam za pravdu nejlepsi bramborak byl na nadrazi stred snazil jsem se sehnat recept ale nedari se to nebyl normalni bramborak ale velka mneka a mastna plackana voskovem papiru vynikajici chuti je to 40 let ale stale to mam na jazyku vyborny.

      22.09.2012 03:11:44

    • babča
      babča

      Re: Bramboráky

      Také máme rádi bramboráky - strouhám brambory půl na hrubo a půl na jemno - pak jsou křupavější. Nějakou vodu z nich sliju a přidávám trochu mléka - aby nečernaly. Sůl, vejce, mletý kmín, majoránku,česnek, hladkou nebo polohrubou mouku - peču placičky na pánvi.
      Pamatuji se, že moje teta - aby nemusela stát u plotny, tak těsto rozetřela na plech a pekla v troubě - bratranci byli v pubertě "věčne hladví"
      Jinak jedna Polka mi říkala, že do těsta kápne ocet, aby nečernalo těsto a bramboráky si maže džemem!!!!!! NO tak já bych to neskousla, ale je vynikají na bramboráček si dát lžičku smaženice - to je mňamka!

      12.11.2012 03:38:00

    • Tatínkova kuchařka
      Tatínkova kuchařka

      Bramboráky.

      Thorax13.08.2012
      Hned to vyzkouším"" supr recept, Díky moc, snad se nebudete hněvat že jsem si recept vytiskl a večer se do bramboráku dám, Jindra

      15.12.2012 12:41:05

    • Sanhear
      Sanhear

      Re: Bramboráky

      Končně někdo kdo bramboráky umí :-) ,to jak to ztrouháš ty :-) tak to taky strouhám .-) zkus tam dát myslím že pšeničnou mouku (nejsem si jistej jestli je to ono taková tá prostě hnědá ) ale neprežeň to sní a nakombinuj s normální výsledek parádní kůrčička :D

      12.02.2013 13:02:47

  • Ver
    Ver

    Obávám se, že tohle bych nejedla ani pod nabitou zbraní... s dobrým bramborákem to má společné akorát jméno :( Vylijete škrobovou vodu a dolijete mlékem? Smažíte ve vrstvě oleje? fuj
    Brambory, vejce, majoránka, sůl, pepř, mouka, česnek, případně nakrájený tvrdý salám nebo uzené nadrobno. Na olejem máznutou pánev nebo plát, dle chuti hotové máznout rozpuštěným máslem.

    10.08.2012 07:34:31

    • Lulu
      Lulu

      No vidíte a mně zase připadá podivný ten Váš typ na "tvrdý salám" a pomazat bramborák máslem. . .
      Bramboráky, které děláme my jsou velmi podobné tomuto receptu. Množství koření a česneku si stejně každý vychytá sám podle své chuti a abychom snížili tučnost, tak po usmažení prokládáme papírovými ubrousky, které velkou část přebytečného tuku vsáknou. Zapíjíme nejlépe pivem a občas připravíme k bramborákům zeleninovo-masovou pikantní směs. . .
      Na plátu nebo na sucho na pánvi a potřít máslem, tak takhle děláme bramborové placky z vařených brambor. Každý to má zkrátka jinak . . .

      11.08.2012 18:02:57

  • Hasa50
    Hasa50

    Bramboráky

    Několik generací si předáváme recept na bramboráky jen s malou změnou proti uvedenému receptu: místo hladké dáváme polohrubou mouku, a ještě přidáváme trochu kmínu. Můj tatínek si je ještě máčel v mléce, i mně to jako dítěti chutnalo, hm, měla bych to zase po několika desetiletích opět zkusit, co to teď udělá s mými chuťovými buňkami :-)

    09.08.2012 12:18:38

  • Aktiyata
    Aktiyata

    Bramboráky

    Tak jsem se nechala včera inspirovat recepty. Sklidila jsem veliký úspěch. Klasický recept jsem pozměnila podle rad, co jsem si tu přečetla. Móóóc dobré. Zkusím napsat, jak jsem recept upravila. Asi (odhadem) 1,5kg brambor - slít všechnu šťávu, 1 malý bílý jogurt, 3 lžíce strouhanky, 3 vejce, česnek, sůl, pokrájené škvarky, vrchovatá lžíce Solamylu, majoránka přiměřeně, dosypat dětskou krupičkou na tu správnou tuhost, špetka skořice (bála jsem se ji, ale nebojte se), nedala jsem žádné mléko - jogurt stačil. Smažila jsem na vlastnoručně vyškvařeném sádle. To vám byla mňamka!!. I sousedka se olizovala a doma? Do misky jsem přidala pravé domácí bílé zelí. Ještě teď se určitě všem dělají boule za ušima :-)). Pro tři dospěláky a dva Zlaťáky bylo bramboráku málo :-). Nedávám žádný pepř ani jiné koření. Měla jsem přidat ještě petrželku, ale momentálně nebyla při ruce. Pro velký úspěch budu určitě brzy opakovat :-)

    01.06.2012 11:31:20

  • Izaura
    Izaura

    bramboráky

    Neznám nikoho, kdo by je někdy nedělal. vynikající jsou také ze suchého chleba. Téměř nepoznáte rozdíl..

    26.05.2012 23:08:19

    • uška
      uška

      Ten suchý chleba se ale musí nejprve namočit,pak"vyždímat"přeby tečnou tekutinu a dál postupovat jako u klasického bramboráku.

      30.05.2012 09:28:11

  • Cabas
    Cabas

    Doporučuji k tomuto jídlu udělat čínskou směs. Dohromady je to velice chutný chod a velice sytý.

    25.05.2012 22:37:12

  • kuchtík
    kuchtík

    Úplně mě z vás přešla chuť na ty české bramboraky. Udělám si radši moravské ertepláky :D

    25.05.2012 09:24:32

  • lucie
    lucie

    Dobrý den,
    zapoměli jste v přípravě na česnek.. :)*

    24.05.2012 16:06:14

  • sadilkova67
    sadilkova67

    Bramboráky

    já bramboráky také miluji :-) a místo hl. mouky do nich dávám solamyl.jsou křupavější zkuste to.

    20.05.2012 09:43:18

  • Hanys
    Hanys

    Kdopak zjístil, že tyto bramboráky jsou české? Pokud vím, tak se smaží v celé Evropě. U nás ve Slezsku se jim říká stryky. V Holansku jsou identické, jen do nich přidávají cibuli. Už ten místní název cmunda, ukazuje, že to asi moc české nebude, že? Stejně, jak český bramborový salát, který všude znají, jako ruský salát, protože pochází z Ruska.

    20.05.2012 08:46:54

    • pulidu
      pulidu

      Jestli ti přiadají Jizerské hory a Krkonoše dost cizokrajné, tak jo, cmunda je místní název odtud. Navíc je jedno odkud pocházejí, hlavně, že je to moc dobré. A kde jste sebral český bramborový salát? Neřkuli - zase je to fuk.

      21.05.2012 10:10:47

    • karin
      karin

      Re: české

      S bramborákama jsem se v Evropě moc nestkala a pár rodin jsem navštívila, ale s tím salátem jste mě rozštípl. Něco si přečtěte na netu a pak mudrujte. Rodílí rusové dělají salát každý jinak, někdo dává kyselé houby, někdo červenou řepu, ale ten náš, brambirový mezi nimi není. Nehladě na to, že i my děláme salát každý jinak.

      21.05.2012 10:25:19

  • Nohavica
    Nohavica

    Aby byly křupavější---ty bramboráky

    09.05.2012 08:51:43

  • Nohavica
    Nohavica

    Aby byly křupavější.........

    09.05.2012 08:50:33

  • lotík
    lotík

    Proč si děláme zbytečné starosti s takovou banalitou jako , že se někdy upíšeme . Naši politici těch úletů s gramatikou mají mnohem více a ani to moc něřešíme. Proto hlavně že je bramborák dobrý a ostatní neřešme. Jsme přece lidé a Češi k tomu, kteří dokáží být tolerantní a milí.

    04.05.2012 11:02:53

  • Alča
    Alča

    Tak se jdu podívat na recept a tady nějaký prudič řeší gramatiku. To mám dost!!! Zřejmě se hodně nudí.

    28.04.2012 22:00:26

  • Lucka
    Lucka

    Ahoj můžu se zepat kolik je tak těch bramboráků? :)

    15.04.2012 15:40:00

  • Jancaca
    Jancaca

    bramboráky

    Dělám je roky stejně,ale strouhanku tam nedávám. Jsou výborné a musí se rozeřít na tenkou placku, aby byly křupavé. A v tomhle receptu autor zapomněl na česnek. V rozpisu surovin je, jenom ho nedal do textu.

    15.04.2012 10:13:44

  • Prcek
    Prcek

    Děkuju za recept moc vyborny doma pochaleno

    11.04.2012 12:50:16

  • JIHA294
    JIHA294

    bramboráky s pivem

    Místo mlékaje možno přidat pivo, pokud je zrovna otevřené.Jinak dopít k této pochoutce. Kmín taky je dobré přidat.

    11.04.2012 12:32:23

  • Jancito
    Jancito

    Dobry bramboraky

    .

    10.04.2012 21:44:30

  • denamat
    denamat

    Bramboráčky jsou výborné, jen jsem udělala malou změnu, místo mléka jsem přidala bilý jogurt, jsou tak velmi lehké a křupavé.

    Dala jsem si je s nasekanou zeleninou (čerstvá brokolice, paprika, rajčata, okurek)

    Velmi lahodná večeře.

    07.04.2012 17:00:35

  • Kulda
    Kulda

    jednoduchá rychlá bašta

    klasická česká bašta za pár minut hotová :-)

    05.04.2012 11:41:10

  • micer
    micer

    Tak jsem to zkusil a povedlo se, bramboraky byly vyborne. :-) btw, v popisu chybi, ze mame pridat cesnek...

    25.03.2012 14:21:27

  • Martina
    Martina

    tak dnes to také zkusím...tak uvidím a dám vědět.....

    24.02.2012 18:17:32

  • Verunka
    Verunka

    I když jsem je dělala poprvé, moc se povedly a všem chutnaly. Moc dobré!

    20.02.2012 11:57:08

  • rolník
    rolník

    Bramboráky

    Aby byli křupavější přidáváme strouhanku. Ale přiměřeně !!!

    08.02.2012 21:30:24

  • Drahoš
    Drahoš

    Včera jsem poprvé v životě dělal bramborák...Podle švagra což je gurmám si mi povedl...zbylo mi těsto v lednici tak jsem si udělal dálší várku dnes a přišel mi lepší...patrně se to trošku rozleželo a prolnuly se chutě nevím ..ale recept super

    08.02.2012 16:02:20

  • Alena
    Alena

    Proč bramborák

    Tento klasický recept je starý přes sto let, je ve všech kuchařkách, tak nevím, proč ho sem někdo píše

    08.02.2012 11:42:15

  • Čudla
    Čudla

    Můj děda i táta říkali - bramborák bez masa (uzenina, uzený), není bramborák.

    08.02.2012 09:46:24

  • bohuna
    bohuna

    My v Krkonoších děláme HANUŠKY,to je obdoba bramboráků,ale bez koření a česneku.Peče se to na sucho na pomazaném plátu slaninou.po upečení se namažou přetaveným másem,nebo se smočí do smetany a k tomu hrnek bílé kávy,,to je ohromná dobrota.

    07.02.2012 11:35:37

  • bozena (tecka) maslukova
    bozena (tecka) maslukova

    bramboráky

    u nás doma také zapíjíme bílou kávou.A toho česneku dávám mnohem více.

    06.02.2012 22:07:48

    • Kuči
      Kuči

      Ano pamatuji si to u Nás se taky zapíjelo bílou nebo černou kávou bylo to skvělé,česnek ten musel ščipat.

      08.02.2012 12:04:07

    • Kuči
      Kuči

      No a dobrý je i s kyselým zelím zamíchám do toho kyselé zelí pokrájené mňam to je dobrota.Dobrou chuť přátelé.

      08.02.2012 12:06:23

  • bambina
    bambina

    Nejlepší jsou bramboráky na sádle, mají jemnou chuť a sádlo se tak rychle nepřepaluje.

    06.02.2012 17:13:09

  • Jarmila    69
    Jarmila 69

    Vylepšení.....

    Zkuste místo mouky dát dětskou krupičku a pochopitelně více česneku. Bramboráčky jsou křupavé i za studena . Je to pochoutka....

    05.02.2012 15:18:31

  • zdeno (tecka) neubauer
    zdeno (tecka) neubauer

    vím i o lepších receptech

    05.02.2012 11:21:15

  • dobryduch
    dobryduch

    CMUNDA tak to nemá konkurenci

    04.02.2012 12:23:41

  • petra
    petra

    musi tam to mliko bejt ? :D

    04.02.2012 09:31:40

  • zdeno (tecka) neubauer
    zdeno (tecka) neubauer

    ještě zkuste přidat kmín je to pouze pro ty co ho mají rádi

    03.02.2012 17:46:06

  • Alena
    Alena

    kyselé mléko,podmáslí

    Pokud jste to nikdy nezkusili,tak zkuste zapíjet bramboráky podmáslím.Nikdy jsem tomu nevěřila,ale po této zkušenosti již minimálně 30 let si nedovedu bez této kombinace bramboráky jíst.Je to nápad mé tchýně,velmi dobré kuchařky.Podmáslí váže tuk a tím je lépe stravitelné.A hlavně chutná to suprově.Alena.

    01.02.2012 10:19:03

    • zarli
      zarli

      Bramboráky

      Taky já tuto kombinaci praktikuju už 50 let a moc si tu dobrotu vychutnávám.Naučila jsem to i děti, jediný manžel se nezapojil.

      01.02.2012 14:43:25

    • bambina
      bambina

      Re: kyselé mléko,podmáslí

      U nás frčí bramboráky a bílé kafe :)

      06.02.2012 17:11:50

    • nortes
      nortes

      Re: kyselé mléko,podmáslí

      Když jsem byl malý, jedly se u nás bramboráky s kyselým mlékem (tehdy v 60. a 70. letech mléko prostě zkyslo), nebo spodmáslím. Nyní je jím s acidofilním mlékem (má to hlavně výhodu pro trávení česneku) a naučil jsem se i to acidofilní mléko přisolit. Jinak dávám tak na jeden větší brambor stroužek česneku, všechnu vodu zcedit, co nejméně hladké mouky, vejce, sůl...a kdo se chce zhroutit, nepřidávám ani majoránku a pepř. Ale manželka to vyžaduje, pečou se tedy u nás dvě verse bramboráků. Tvrdím, že je to jídlo na Nobelovu cenu...

      13.04.2013 22:37:46

    • zivoslav
      zivoslav

      Re: kyselé mléko,podmáslí

      ahoj a co je to podmaslie?? som zo slovenska asi to inak volame... inak tento recept na v tisovci aj niekde v nasich castiach volame haruľa a najlepsiu robila moja starka nez zomrela :))) nech zije v nebi no... alebo tak nejak :)

      07.08.2013 17:05:18

  • dudulka
    dudulka

    Bramboráčky

    Výborné.Okus jednou a musíš i podruhé.

    01.02.2012 08:53:30

  • Gaga
    Gaga

    Výborné:)

    31.01.2012 17:24:12

  • ¨Lucie
    ¨Lucie

    Co mám pridat do těsta když uz ho mam koupene ?? a kolik toho? a jak? díky

    29.01.2012 12:11:57

  • HAHA
    HAHA

    no nenapsali jste kolik brabor :D tak to dělám od oka :D a je toho jak pro celej vojenskej pluk :D a pak že je to jednoduché jídlo :D už nikdy nebudu vařit...schválně jestli to bude k jídlu :D

    24.01.2012 19:49:27

    • Gulikuli
      Gulikuli

      Re: pro blbce

      To jis vážně tak pomatený,že si ani nevšimneš,že je to tam napsané? Mě je 8 a se svým o rok starším bratrem zvládáme klidně i knedlo,vepřo,zélo.Kolik je tobě simtě??

      26.01.2012 13:55:05

  • trapitel
    trapitel


    Já přidávám mleté škvarky. Cmunda je víc nadýchanější.

    31.12.2011 20:06:53

  • z3leny.list
    z3leny.list

    Výborný též bez vejce.

    28.12.2011 18:20:56

  • petr
    petr

    No nevím, ale bez česneku to není bramborák.

    17.12.2011 23:47:30

  • why.is.life.so.fuckin.hard
    why.is.life.so.fuckin.hard

    sakra ze sem si nemohl wzpomenout na ingredience:p jinak bramborak mnammnam:)

    10.12.2011 17:17:59

  • michal
    michal

    naserte sy ja to delam uplne jinak

    26.11.2011 17:24:05

  • karavan11111
    karavan11111

    bramborák, podlesník na Slovensku zem.placka

    Ja strúham na hrubšom strúhadle, s hl. múkou, samozrejme cesnak, korenie soľ, majoránka, vajíčko a do tejto zmesi pridám na jemno nakrajanú prerastenú údenú slaninku opražím až pustí šťavu pridám na jemno nakrájanú cibuľku do zlatista podusím a vmiešam do cesta...skúste

    21.11.2011 21:48:45

  • Máslíčko
    Máslíčko

    Trocha koření

    Je potřeba přidat špetku skořice, do jinak normálně připraveného těsta. Poté dle potřeby 0,5 až xG "Majoránky"! :-D nakonec bramboráčky osmažíme na waflovači! Přeji dobrou chuť

    12.11.2011 17:45:33

    • Nikča
      Nikča

      Bramboráčky

      Na vaflovači?To slyším poprvé:) ale někdy to vyzkouším nemusejí být vůbec mastné...:) a česnek tam paní píše jen ho zapomněla dát do postupu:) já mám jen přitele takže pár brambor 2 vejce majoranka, pažitka, mouka a česnek:) a nic vic:) a skvělý bramborák je společně když si uděláme kuřecí maso na jakýkoliv způsob na smetaně:) a dohromady je to teprve ňamka:)

      28.12.2011 00:35:45

  • :)
    :)

    Ahojíík tak jestli můžu taky se ráda podělím jak je dělám já :) Pokud možno brambor dávám tolik kolik je nás právě doma Dejme tomu že dávám tak to kilo brambor.Strouhám jednu část na jemno a druhou na hrubo.Jednu celou a ještě tak půlku česneku na výraznější chuť .Přidávám tam :1 a půl balíčku majoránky plus sušené bylinky (petrželku,pažitku atd.) Pokud je čerstvá je lepší a ke všemu přidávám nať od naťové cibulky.Vajec dávám tak 5-6 Jinak uvařím si mléko a naleju ho už pomalu na přichystané těsto kde už mám taky první 4 vejce.Pak doladím chuť a ještě přidám poslední vejce plus hladkou mouku.Strouhanky dávám tak hrst.

    10.11.2011 08:09:18

  • Chain
    Chain

    2-3 stroužky česneku jsou na kilo brambor vyloženě málo, ani majoránkou nemá cenu šetřit

    25.10.2011 13:21:19

  • Jiří Tomáš
    Jiří Tomáš

    Bramboráky

    My děláme bramboráky také tak, ale aby byli křupavější přidávme strouhanku.

    17.10.2011 08:43:23

  • aronekk
    aronekk

    výborný ,bez komentáře

    02.10.2011 19:23:03

  • svedka
    svedka

    Dělávala jsem je také klasicky-strouhané na jemném struhadle a s hladkou moukou.Teď je strouhám na hrubém struhadle a dávám hrubou mouku .Jsou křupavější-prostě báječné!

    28.09.2011 09:32:34

  • libusezedvora
    libusezedvora

    škvarečky v bramboráku

    Ty si vytvoříme když bramborákové těsto smícháme v poměru 1 : 1 s pokrájenými růžovkami. Opravdu velmi dobré. Kdo má v pořádku zažívání může na bramborák navršit ještě smaženici. Potom to jsou chuťové orgie.

    01.09.2011 13:38:41

  • kuba
    kuba

    A pochopitelne smazit na sadle.

    23.08.2011 12:51:47

  • phaulinka
    phaulinka

    bramboraky jsou vynikajici pokrm. my teda do nich jeste pro lespi chut pridavame cibuli.

    21.08.2011 16:51:06

  • Blažena
    Blažena

    vyzkoušejte

    Ten tvaroh je moc zajímavý,určitě vyzkouším i když cena jinak levného jídla poněkud stoupne...Já vyzkoušela přidat strouhanku a to se zase náramně pěkně smaží.No ostatně,cmunda je prostě dobrrá vždycky.Manžel si jí schová na snídani a připraví si ji jako knedlíky - s vajíčkem.A po kaplicku s uzeným bůčkem a zelím,to je balada.

    16.08.2011 21:23:18

  • EJA
    EJA

    jiz nechci sledovat prispevky

    13.08.2011 20:13:02

  • Nikki
    Nikki

    Díky za tenhle recept, protože mi pomohl, když jsem si nebyla úplně jistá, a zároveň ukázal mojí kamarádce z Texasu, jak dobře chutnají české bramboráky, a to i z amerických ingrediencí. :) Souhlasím s jedním z komentářů, že v postupu vypadl česnek, ale to je jen menší nedostatek. Taky bych doporučila použití teplého mléka, aby nastrouhané brambory nezhnědly, protože někomu se to nemusí líbit, i když chuť to nijak zásadně neovlivní, jak jsme se s kamarádkou přesvědčily. ;) A díky tomuto receptu jsme si pochutnaly hned 2x, protože druhý den jsem zbylé bramboráky nakrájela, přidaly jsme americké "patties", nějaké koření a rychle osmažily s vejci. :D

    13.08.2011 19:16:30

  • breburka
    breburka

    Je skutečně škoda, že v přípravě se zapomenulo na česnek, který dělá tu nejlepší chuť.Začínající kuchařinky si musí dávat pozor, při čtení.Já ještě někdy přidám pár škvarečků a uzeného masíčka a je to fantastické.Doktoři by nejásali.

    11.08.2011 09:10:06

  • faturamiloslav
    faturamiloslav

    mmm jednoduché a moc dobré ;-)

    05.08.2011 20:08:50

  • hegedys
    hegedys

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    25.07.2011 19:06:19

  • rulik
    rulik

    ja robím tak ako bolo napísané,len keď sa mi chce trochu pohrať tak pridám primerane nakrájané kysané zelí alebo nakrájanú údeninu

    25.07.2011 08:13:27

  • EJA
    EJA

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    25.07.2011 07:47:10

  • bastyrka
    bastyrka

    Já do těsta na bramborák přidávám trochu tvarohu, bramborák je křupavější a není tak mastný. Menší bramboráčky používám jako přílohu k pikantnímu guláši.

    24.07.2011 17:57:22

  • juir
    juir

    nějak v postupu přípravy postrádám česnek

    24.07.2011 17:38:44

  • jaryn
    jaryn

    já přidávám na drobno nasekané škvarky.Nedávejte hodně mouky,je to potom jak buchta.

    24.07.2011 02:50:44

  • zdeněk
    zdeněk

    Přidáváme ještě na drobno nakrájenou uzeninu - nejlépe dobrý kabanos jinak recet dobrý.

    23.07.2011 07:04:41

  • ferda
    ferda

    Já tam přidávám ještě půl lžičky mletého kmínu. Česnek dávám podle fernetového pravidla - toho je také buď málo nebo akorát.

    22.07.2011 08:37:26

  • Měchurka
    Měchurka

    Přidávám i na drobno nakrájenou cibulku, je to velice dobré. Doporučuji vyzkoušet. Bramboráky jsou nej =))

    10.07.2011 15:53:03

  • Rosalie
    Rosalie

    Občas přidávám ještě na malý kousky nakrájený tvrdý sýr. Výborné =)

    09.07.2011 19:51:08

  • koblížkoválady
    koblížkoválady

    Bramborácí jsou výborní.Já dělám ještě to,že v nich obalím maso a je to taky moc výborný.Maso jenom osolím opepřím,obalím v bramboráku a dám smažit.

    05.07.2011 09:37:05

    • jorek
      jorek

      Také smažím vepřové nebo kuřecí maso v silnější vrstvě těsta na bramborák ale maso neochucuji vůbec ničím, nasákne chutěmiz bramboráku a bramborák naopak šťávou z masa, je to výborné a syté. Syrové kysané zelí (nejlépe domácí ) jako příloha -.

      23.07.2011 10:02:29

  • Aleš
    Aleš

    Prosím Vás kolik je z 1 kila bramborů bramboráků. Dík moc

    01.07.2011 09:59:24

  • Kristy
    Kristy

    Vyborne, rychle a jednoduche, jak delane pro me =D

    01.07.2011 02:18:26

  • Mirka
    Mirka

    fakt dobrej :-)

    13.06.2011 07:46:27

  • Radek68
    Radek68

    Jednoduchý a dobrý.

    27.05.2011 13:53:17

  • Veronika
    Veronika

    Jednoduchej recept. Právě jsem dosmažila ochutnala a jsou výborný..:-)

    16.05.2011 10:13:21

  • karolína
    karolína

    dobrej recept

    12.05.2011 15:50:25

  • apopelkova
    apopelkova

    bramboráky

    Moc dobré, můžu doporučit.

    04.05.2011 20:23:32

  • Endicz
    Endicz

    Arnošt bude nějaký inteligentní týpek - napsat pí*ovinu s Y, to už je trochu moc. xD A neumět udělat bramboráky, tak to je taky síla :D

    28.04.2011 21:21:19

  • Danda
    Danda


    Jsou skvěly ale radím na 1kilo brambor 5-6 stroužku česneku je to mazec..:)

    03.04.2011 14:10:09

  • Tuareg
    Tuareg

    Správný recept

    Uvařil jsem přesně podle receptu a musím říct, že to je správný recept na tradiční bramboráky.

    18.03.2011 11:59:15

  • Lepan
    Lepan

    Na kilo brambor 2-3 stroužky česneku? Omfg

    15.03.2011 19:33:37

  • Tuareg
    Tuareg

    Tak tohle je ten správný recept na bramboráky. Udělal jsem je podle toho a ani nestihly vychladnout.

    10.03.2011 14:49:12

  • suback
    suback

    Bramboráky nic moc už jsem jedl lepší

    23.02.2011 15:10:09

  • non
    non

    proc takovy slovnik

    jestli ti to nechutnalo tak neumis varit.

    22.02.2011 20:05:58

  • ..
    ..

    je nutna majoranka?nebo co misto ni muzu dat?

    17.02.2011 10:51:50

  • Maku
    Maku

    Přidala jsem víc česneku, ale jinak perfektní!

    27.01.2011 13:54:52

  • jirka.astor
    jirka.astor

    no nevím,ale 2-3 stroužky česneku je nějak málo......

    20.01.2011 07:41:05

    • Lenka
      Lenka

      Pokud je pravý český (a ne čínský)..tak je ho až..až :-))))
      ..a jinak jen poznámka k úvodu v receptu - "cmunda" je bramborák s kysaným zelím a uzeným..nikoliv samostné bramboráky...a je to velká "mňamka" :-)

      30.01.2011 12:26:18

  • hanka
    hanka

    prece to vi kazdy blb ze do toho testa s bramborama

    20.12.2010 17:53:05

  • Veronika
    Veronika

    Stačí mít selský rozum....ten kdo ho nemá,tak bohužel...:o) Recept je ok :o)

    19.12.2010 11:58:40

  • Jana
    Jana

    Tradicni recept, az na ten cesnek pro uplne zacatecniky. Nekomu se to zda malickost, ale kdo to nezna, nevi.

    14.12.2010 11:29:47

  • pejsek
    pejsek

    Tak jsem to udělal přesně podle receptu a teď mi řekněte, co mám udělat s tím česnekem, kterýž mi tu zbyl na stole? Nikde o něm ani zmínka, kam jej vrazit?

    13.12.2010 13:34:14

  • jiri
    jiri

    Tak ja dnes bramboraky delam moji americke manzelce a nestacime se olizovat.....nechapu jak to muze nekdo zvorat haha...dobrou chut vsem kdo si pochutnavaji na bramborakach:-)

    08.12.2010 03:08:58

  • Petra
    Petra

    Tak, moje první bramboráky a VYNIKAJÍCÍ!!!! Příště zkusím nastrouhat na hrubo.

    Arnošte, jestlipak to nebude rukama, co? Když jsem je já dělala úplně poprvý a povedly se na 1*!

    25.11.2010 15:27:51

  • betunak
    betunak

    neuveritelne

    bramboraky si delam i na vandru ve vicku od esusu a da se to uplne v pohode natoz doma.

    19.11.2010 10:45:50

  • misofka
    misofka

    Občas se mi zdá že tyto stránky navštěvujou uplně neschopní lidi.Bramboráky jsem dělala podle tohoto receptu a byly výborné.Za to že je někdo levej,tak za to ty bramboráci nemůžou :))

    18.11.2010 18:34:28

  • miska
    miska

    Proč se mi pořád rozpadávají? Pomooc!

    09.11.2010 22:22:58

    • Čik
      Čik

      Musíš sladit poměr mouky a vejce do těsta.Když to přeženeš,tak je z toho buchta a když dáš málo,tak se to trhá...

      10.11.2010 19:19:07

  • Tereza
    Tereza

    příště trochu doladím koření a bude to eňo ňuňo :)

    08.11.2010 10:53:42

  • hellslord
    hellslord

    česnek přídávame zároven s ostatnimy ingrediencemy

    01.11.2010 16:52:41

  • barbora.moutelikova
    barbora.moutelikova

    Díky za recept. Jen mě mrzí, že jsem se z receptu nedozvěděla kdy mám přidat česnek, ale nevadí. =)

    29.10.2010 11:27:02

  • Policejní úředník
    Policejní úředník

    úřední vyjádření

    Nebuďte vulgární, není to normální. Za sprosté výrazy, půjdete do basy.

    19.10.2010 07:09:17

  • Bari
    Bari

    Úžasné bramboráky)

    08.09.2010 11:18:35

  • KaBe
    KaBe

    Ahoj, já přidávám krupičku, aby byly bramboráky křupavější. A samozřejmě vždy nějakou uzeninu a když mám, tak škvarky. Ňam ňam....

    30.08.2010 08:59:18

  • trisedmy
    trisedmy

    super chuť super cely

    07.08.2010 16:39:23

  • prkno
    prkno

    Vřele doporučuji přidat do těsta na kostičky nakrájenou uzeninu. Bramboráčky budou ještě lepší. Jinak těsto je výborné.

    28.07.2010 19:16:17

  • Jirka
    Jirka

    Dnes jsem si bramboraky delal uplne poprve, dekuji za tento recept, velice mi pomohl. Jen jsem pridal trochu drceneho kminu.

    18.07.2010 12:23:43

  • Petulinkaz
    Petulinkaz

    Výborné

    08.07.2010 10:46:25

  • renefer
    renefer

    Moc dobré, já je dělám bez mléka a mouky a jsou taky mňam:-)

    17.06.2010 12:09:06

  • Kačulinka :)
    Kačulinka :)

    Mooooc dobrééé bramboráčky moc jsme si na nich všichni pochutnali!!!

    22.05.2010 12:54:33

  • Tweety
    Tweety

    Bramborak trvanlivost

    Ahoj potrebuji radu ohledne testa aby dele vydrzelo v lednici.Poradi nekdo??
    Vim ze se pridava mleko ale delal jsem jednou jeste s nejakym praskem krery se pridaval aby testo vydrzelo dele ale nejak mi vypadl nazev tohoto pripravku.Budu rad za kazdou radu a predem dekuji

    15.05.2010 12:24:39

    • Pavel
      Pavel

      Re: Bramborak trvanlivost

      Já myslí,že je to jen dobře,že v lednici nevydrží,ji iinak je mírně přeliji studeným mlékem

      11.06.2010 18:35:09

  • svabovi.sucha
    svabovi.sucha

    Já dávám strouhanku

    místo mouky a těsto je pak jemnější a křupavější. Všichni se olizují :-)

    27.04.2010 08:02:48

  • cheryl
    cheryl

    jsou vyborne proste bez chybi BRAVO

    13.03.2010 18:24:26

  • sdsdada
    sdsdada

    fsdfsdfsdff

    fsdfds

    14.02.2010 16:35:36

  • lala
    lala

    :-D

    14.02.2010 16:35:07

  • filip
    filip

    když máte v ledničce již škvarky v sádle je dobré to dělat místo na oleji, právě na škvarkách nebo sádle, bramborák je chutnější

    16.11.2009 16:10:54

  • Jiras
    Jiras

    Zkuste bramboráky potřít trochou medu. Sice to zní divně a na pohled se to vůbec nehodí, ale chutná to opravdu dobře.

    07.08.2009 15:35:09

  • Sarka
    Sarka

    Použila jsem klasický recept od Zuzky a povedlo se na výbornou. Byly moc dobrý. Každý má jiné chuťové buňky, a proto mě opravdu dojímá, jak se tady někteří lidé předhánějí kdo má lepší recept. Každý ať si to udělá podle své chuti.

    24.06.2009 19:20:47

  • A.
    A.

    zajímavý je v bramborácích i pórek - víc křupou..

    08.03.2009 23:34:46

  • margity
    margity

    nevím ale to co nabízite je obyčejný recept,nemáte lepší?

    13.01.2009 13:24:09

    • Ivanhoe
      Ivanhoe

      Re: bramborák

      Cuketa je jedna z nejlepších ingrediencí, dá se dát téměř do každého jídla, když udělám nějaké jídlo a následně se zeptám, jestli někdo poznal, že tam byla cuketa, tak každý odpoví, že ne. Ale s množstvím se to samozřejmě nesmí přehánět. Příklad - lečo, zahuštění pod jakékoliv maso, pizza,do guláše, cuketové zelí a mnoho dalších a dalších pokrmů.

      13.01.2007 23:38:54

    • VERA
      VERA

      Re: bramborák

      MAMINAK UDELALA JEDNOU BRAMB.PLACKU PAK UDELALA MASOVOU SMES ZABALILA TO DO PLACKY A OBALILA JAKO RIZEK A USMAZILA .REKNU VAM BYLO TO SUPERRRRRRRRRR FAKT. JO A JAK DAVALA TAM TU SMES TAK TAM DALA PLATEK SIRU A PAK TO ZABALILA DO TROJUHELNIKU A PAK OBALILA A SMAZILA

      29.02.2008 16:25:45

  • Miláček
    Miláček

    bramborák