reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 748×

    4,3 46748
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 697 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 588
    • pepa
      pepa

      Příspěvek.txt

      dobře boomře

      03.03.2020 11:32:51

    • Radka
      Radka

      Na nastrouhané brambory nalít hrnek vřelého mléka. Brambory netmavnou. Dávám i kmín drcený, hrstku vymačkaného zelí, kousek nadrobno nakrájené slaniny. Taky hrstku hub není špatné přidat.

      25.02.2020 09:03:51

    • Toky
      Toky

      Kmín

      Kde je kmín? Fušeři.

      29.01.2020 16:06:47


    • mirka
      mirka

      Komentář k receptu Bramboráky

      pravda, česnek i marjánka musí být z bramboráku cítit, my do čmundy vejce nedáváme, s mlékem opatrně a po jaru již není potřeba ani moc mouky, smažíme na malém množství sádla a jsou křupavé

      21.01.2020 07:42:52

    • dzixy
      dzixy

      bramborák bez česneku??

      I když se do bramboráku může dát cokoliv, a takové jsem již jedl, nejlepší je, když do uvedeného receptu ještě přidáme několik stroužku utřeného česneku. Diskuitér Tom píše, že po takových bramborácích jeden " smrdí " . Omyl, není to vůbec cítit, zejména ne, když se k bramboráku vypije kyška, podmáslí, nebo jenom obyčejný mléčný nápoj. A takové malé bramboráky jsou vynikající přílohou ke šťávě z dušených mas.

      03.04.2019 19:18:00


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.