reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 669×

    4,3 46669
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • filip
      filip

      když máte v ledničce již škvarky v sádle je dobré to dělat místo na oleji, právě na škvarkách nebo sádle, bramborák je chutnější

      16.11.2009 16:10:54

    • Jiras
      Jiras

      Zkuste bramboráky potřít trochou medu. Sice to zní divně a na pohled se to vůbec nehodí, ale chutná to opravdu dobře.

      07.08.2009 15:35:09

    • Sarka
      Sarka

      Použila jsem klasický recept od Zuzky a povedlo se na výbornou. Byly moc dobrý. Každý má jiné chuťové buňky, a proto mě opravdu dojímá, jak se tady někteří lidé předhánějí kdo má lepší recept. Každý ať si to udělá podle své chuti.

      24.06.2009 19:20:47


    • A.
      A.

      zajímavý je v bramborácích i pórek - víc křupou..

      08.03.2009 23:34:46

    • margity
      margity

      nevím ale to co nabízite je obyčejný recept,nemáte lepší?

      13.01.2009 13:24:09

      • VERA
        VERA

        Re: bramborák

        MAMINAK UDELALA JEDNOU BRAMB.PLACKU PAK UDELALA MASOVOU SMES ZABALILA TO DO PLACKY A OBALILA JAKO RIZEK A USMAZILA .REKNU VAM BYLO TO SUPERRRRRRRRRR FAKT. JO A JAK DAVALA TAM TU SMES TAK TAM DALA PLATEK SIRU A PAK TO ZABALILA DO TROJUHELNIKU A PAK OBALILA A SMAZILA

        29.02.2008 16:25:45


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.