reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 819×

    4,3 46819
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 609
    • rolník
      rolník

      Bramboráky

      Aby byli křupavější přidáváme strouhanku. Ale přiměřeně !!!

      08.02.2012 21:30:24

    • bohuna
      bohuna

      My v Krkonoších děláme HANUŠKY,to je obdoba bramboráků,ale bez koření a česneku.Peče se to na sucho na pomazaném plátu slaninou.po upečení se namažou přetaveným másem,nebo se smočí do smetany a k tomu hrnek bílé kávy,,to je ohromná dobrota.

      07.02.2012 11:35:37

      • bobeš
        bobeš

        U nás se této variantě říká SEJKORY, jsem taky z Krkonoš .

        07.02.2012 21:13:27


      • Astheart
        Astheart

        Placki na blaše lol

        To je slezský název. Nejlépe s kysanou smetanou. Každý to miluje!

        08.02.2012 23:10:14

      • Peťas
        Peťas

        Re: Hanušky

        Souhlasím s Bobešem...Suché na plátu jsou sejkory a bromborák je v podkrkonoší pečen v pekáči ve větší vrstvě (třeba jako zemlbába nebo šunkafleky ). Jsem od Vysokého nad Jizerou............

        09.02.2012 18:37:56

    • bozena (tecka) maslukova
      bozena (tecka) maslukova

      bramboráky

      u nás doma také zapíjíme bílou kávou.A toho česneku dávám mnohem více.

      06.02.2012 22:07:48

      • Kuči
        Kuči

        No a dobrý je i s kyselým zelím zamíchám do toho kyselé zelí pokrájené mňam to je dobrota.Dobrou chuť přátelé.

        08.02.2012 12:06:23


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.