reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 638×

    4,3 46638
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • Aluška
      Aluška

      Bramboráky

      Bramborák sem udělala, mojí drahé polovičce moc chutnal, pro spestření jsem přidala více česneku a uzené maso. Máme rádi k tomu bílou kávu, co víc dodat než dobrou chut.

      24.02.2015 14:40:24

    • migmig400
      migmig400

      muzu to udelaT BEZ VAJICKA?

      21.02.2015 00:30:59

      • Ája007
        Ája007

        Re: vejice?

        Jo, určitě to můžete udělat bez vajíčka.

        22.02.2015 19:46:34


    • Martin Nogol
      Martin Nogol

      Vyborny recept

      Vyborny recept. Pridal jsem slaninu a nivu :)

      09.02.2015 19:22:15

    • Lucy
      Lucy

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboráky chutnaly. Jen jsem dělala přesně podle postupu a protože ingredience obsahují česnek, ale v postupu není, tak jsem na něj málem zapomněla.

      28.01.2015 09:29:00

    • Ája007
      Ája007

      Nač dávat mouku ?

      Mám bezlepkovou dietu, tak do bramboráku nedávám vůbec mouku. I tak se při smažení netrhají a jsou krásně křupavé. Brambory obsahují bramborový škrob a to stačí.

      26.01.2015 10:05:24

    • Péťa
      Péťa

      Děkuji za recept,výborné.

      15.01.2015 00:44:40

    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.