reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 489
  • Radim
    Radim

    bramborák a švestky

    Babička dělávala bramboráky se švestkama nebo je opákala na suchi a mazala máslem a sladkou smetanou s cukrem byla to mŇamka

    23.03.2007 15:14:48

  • matkéta
    matkéta

    Je zajímavé jak si každý brání ten "svůj"recept na bramborák.Tak přidám i náš-klasika je brambory, cibule, česnek, vejce, pol.mouka, sůl, kmín. Občas udělám obměnu-bramborákové těsto do pekáče, pak plátky masa(naklepané, osolené, opepřené-většinou vepřové), zase bramborákové těsto a upéct v troubě. Jíme to se zelím a nebo samotné.

    20.03.2007 09:14:20

  • Miruška
    Miruška

    Je skvělé jak pár placek "blbýho"(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Já dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika.A nám tak doma chutná.

    12.01.2007 00:15:28

  • babca
    babca

    Dělám zrovna takový, strouhám brambory nahrubo a jako příloha je moc dobrý špenát. Na pánev dávám dva menší bramboráky, aby byly křupavé okraje.

    31.10.2006 19:32:30

    • Zdenda
      Zdenda

      Re: je dobrý

      No po tech tvaruzkach bych asi umrel na zapach a v kuchyni by zustal dalsi rok, ale chutove to muze byt docela jedinecny zazitek, tj

      12.07.2007 14:39:26

  • Zuzana 2
    Zuzana 2

    ještě moje bramboráčky tu nebyly

    Nastrouhám oloupané brambory na hrubo a ochutím solí,česnekem,majoránkou,mletým kmínem podle chuti a pepřem, bez vajec,bez mouky,bez mléka. Přímo obracečkou dám hmotu na teflonovou mírně tukem vymazanou pánev a uplacávám hmotu a peču.Škrob z brambor udělá svoje, hezky to drží pohromadě a je placka křupavá. Dá se ozdobit různě, hořticí a cibulí, nebo pokečupovat a posypat sýrem, nebo poklást číničkou, fantazii se meze nekladou. Obvykle počítám s 1 kusem na osobu a tvořím ho asi tak ze 3 kusů větších brambor. Někdy okořením jen muškátovým oříškem a říkáme tomu resti a je to fakt dost dobrý, zkuste.....:-))

    30.10.2006 15:11:38

  • zulu
    zulu

    vylepseny bramborak

    zkuste misto mleka pridat bily jogurt, bramboraky jsou pak mnohem krupavejsi.

    14.12.2005 10:47:08

    • frosty22
      frosty22

      Re: vylepseny bramborak

      no my dáváme do bramboráku plátky čunky a ještě kuřecí řízek.. a nakonec já osobně si na celý bramborák vyždímám půlku pomeranče > opravdu chutné a krásně to zvláční!

      09.03.2007 16:23:55

Přidat příspěvek k receptu Bramboráky