reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • Kačulinka :)
      Kačulinka :)

      Mooooc dobrééé bramboráčky moc jsme si na nich všichni pochutnali!!!

      22.05.2010 12:54:33

    • svabovi.sucha
      svabovi.sucha

      Já dávám strouhanku

      místo mouky a těsto je pak jemnější a křupavější. Všichni se olizují :-)

      27.04.2010 08:02:48


    • cheryl
      cheryl

      jsou vyborne proste bez chybi BRAVO

      13.03.2010 18:24:26

    • sdsdada
      sdsdada

      fsdfsdfsdff

      fsdfds

      14.02.2010 16:35:36

    • lala
      lala

      :-D

      14.02.2010 16:35:07

    • Mufinka
      Mufinka

      Takle je to také dobré

      Oloupané brambory nastrouháme na jemno přidáme také najemno nastrouhanou cibulku a slaninu, šunku nebo jiný salám, také nastrouhaný. Přidáme krupičku nebo hrubou mouku a dochutíme majoránkou, pepřem, solí přidáme vejce a mlíko vše dobře zamícháme a osmažíme jako malinké bramboráčky nejlépe na sádle. K takto připraveným bramboráčkům se nejlépe hodíšpenát nebo kyselé studené zelí mňam. Recept pochází z mé hlavičky :-) zatím si nikdo nestěžoval...

      05.02.2007 18:24:48

    • Zuzi
      Zuzi

      placky u nás jedině s kečupem ;-)))

      01.06.2006 10:58:19

      • Lůca
        Lůca

        Re: *s marmeládou

        Moje teta je jí jedině s meruňkovou marmeládou. Lidi, co to ochutnali, těm to chutnalo. Já to taky ochutnala a jíst se to dá a není to tak děsivé jak to zní, ale osobně zůstanu raději u klasiky.

        24.07.2006 23:00:43


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.