reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 734×

    4,3 46734
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 663 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 653 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 734 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 187 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 603 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 585
    • Jarda
      Jarda

      celeráček

      Chutná obměna bramboráku je přídavek nastrouhaného cerelu do klasického receptu. Množství dle chuti, vhodná je tak čtvrtina váhy brambor. Kdo má rád křupavé, může posypat nalité těsto na pánvi krupicí. Nebo ještě lépe potřít placku před otočením na pánvi, namočenou krupicí ve vodě.

      24.09.2008 19:58:11

    • Lairelossë
      Lairelossë

      Toš ba, že Valašský! Mňam, du na to!:o)

      23.09.2008 19:36:00

    • jarda
      jarda

      Bramboráky s kečupem, tatarkou - panebože lidí vzpamatujte se, to už máte z těch rychlých občerstvení úplně zničenou chuť? Větší hrůzu si nedovedu přestavit. Zelí, jogurt, škavrky, uzené apd. to je něco jiného to mňamka. Kečup, tatarka - fuj.

      18.09.2008 17:47:08


    • jarda
      jarda

      Co to je? To je nějakej bramborovej lívanec, to nemá s bramborákem nic společnýho, fůůůůj

      18.09.2008 17:40:32

    • Tom
      Tom

      pry jihocesky... valassky !

      28.08.2008 16:37:01

    • Ditka
      Ditka

      Pitomý dodatek

      Já jen chtěla říct že paní v postupu nenapsala že se má přidat česnek :D:D:D, ale to já jen tak to vůbec neva každého to určitě napadne :)

      11.05.2008 18:19:47

    • WronX;
      WronX;

      dochucovadla

      Ted sme si udelali bramboracky presne podle tohodle receptu a byly LUXUSNÍ, jen jsme si je dochutili "malinkou troškou" konopie seté a výsledek je mnohem lepší, než s obyčejnou majoránkou ;)

      24.04.2008 22:36:41

    • VERA
      VERA

      Re: prosim o recept

      MILUJI BRAMBORAKY.JEN BYCH CHTELA VEDET JAKY JE POSTUP UDELAT MASOVOU SMES K BRAMBORAKU.PROSIM NAPISTE DEKUJI.MA MAMINKA TO UMI ALE NENI K MANI !!!!!!!!!!

      29.02.2008 16:35:59

    • berta02
      berta02

      ještě jednou bramborák

      Zkuste místo půlky mouky přidat strouhanku. Chuť to neovlivní a kráááásně křupe. Je to fakt dobré.

      26.09.2006 12:35:03


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.