reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 694×

    4,3 46694
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • monika
      monika

      do klasického bramboráku přidat kyselé zelí v poměru brambory -zelí 2 - 1.Sníte o tři více

      17.03.2006 20:03:56

      • Smudlina1
        Smudlina1

        Re: se zelim

        jo, to je mňaminka :-))

        28.03.2006 08:49:00

      • Staňa
        Staňa

        Re: se zelim

        Udělám bramborák, přehnu ho a dovnitř dám ohřáte škvarky, nebo jinak na kostičky připravené maso. K tomu pak jako příloha kysané zelí. Je to výborné

        08.08.2007 13:11:19


      • very
        very

        Re: se zelim

        ja tez davam kysele zely do testa a jsou super!! Ale neumivat zely jen stavu odlet jinak dobrou chut!!

        29.02.2008 16:04:45

    • Doktor
      Doktor

      Bramborák de luxe

      Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme totéž množství hrubé mouky a zalijeme 1/4 - 1/3 lt vody, vymícháme v řidší těsto, přidáme na drobné kostičky angl. slaninu, pepř, majoránku a se solí utřených 5-10 stroužků česneku, nakonec přidáme olej a vymícháme v pěkné řidší těsto. Pečeme na rozehřáté pánvi, jen lehce vymaštěné olejem. Bramboráky jsou bez vajec a hladké mouky rozhodně lehčí, křupavější a chutnější než "podrážky" podle bramborákového receptu Zuzky.

      30.12.2004 03:22:26


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.