reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 673×

    4,3 46673
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • kutil 25
      kutil 25

      z cukety je výborný

      02.07.2019 21:18:22

    • Zdeněk Růžička
      Zdeněk Růžička

      A kde je v tomto receptu česnek, který do bramboráku patří?

      23.06.2019 12:59:16

    • Jozef
      Jozef

      bramborák, slovensky zemiaková placka, alebo podlesník

      Ja do cesta pridám na drobno nakrájanú oravskú slaninku opraženú na bravčovej masti s nakrájanou cibuľkou, a štipkou mletej maďarskej červenej papriky / môže byť aj čipoš-štiplavá/

      12.06.2019 15:18:18


    • Nbil1
      Nbil1

      Proč je v ingrediencích napsán česnek a v postupu není???

      26.05.2019 16:45:53

    • pepa dostál
      pepa dostál

      já dávám ještě více česneku je zdraví

      26.05.2019 11:36:43

    • Ota
      Ota

      2až 3 stroužky je dost

      2až 3 stroužky pro člověka který nemá spálené chuťové buňky je akorát,Všeho z mírou.Toje asi tak když do guláše dáte tolik feferonek že se to nedá jíst a ta radost toho kuchaře co že to uvařil že se to nedá sníst.Takže s tím česnekem je to samý.

      26.05.2019 04:26:28

    • Dilina
      Dilina

      re:bramborak

      More pochutnal jsem si

      30.04.2019 13:54:26

    • Bobo indian
      Bobo indian

      dá se udělat bez tuku na teflonové pánvi tzv. dietně.Mám to vyzkoušené.

      27.04.2019 23:02:30

    • dzixy
      dzixy

      bramborák bez česneku??

      I když se do bramboráku může dát cokoliv, a takové jsem již jedl, nejlepší je, když do uvedeného receptu ještě přidáme několik stroužku utřeného česneku. Diskuitér Tom píše, že po takových bramborácích jeden " smrdí " . Omyl, není to vůbec cítit, zejména ne, když se k bramboráku vypije kyška, podmáslí, nebo jenom obyčejný mléčný nápoj. A takové malé bramboráky jsou vynikající přílohou ke šťávě z dušených mas.

      03.04.2019 19:18:00


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.