reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • Raděnka :-)
      Raděnka :-)

      PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

      MMMMMJAM!! :-) ..přidala jsem si točený a paráááda!!! ..ještě kmínek a ten česnek.. a móóóóóc mi chutnají!! :-) ..jdu si dát dalšííí! :-D ..DÍÍÍKY ZA RECEPTÍK! :-)

      24.10.2014 16:46:43

      • lenuleee
        lenuleee

        Re: PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

        Já nevím, za jakej recept někteří děkujete, vždyť přidáním uzeniny z toho uděláte jiný jídlo.... něco jinýho, než napsala autorka receptu :-O

        28.10.2014 01:09:05

    • Peter
      Peter

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramborák (cmunda) nie je len česká pochútka. Pripravujú ho od Bieloruska cez Slovensko, Rakúsko či Nemecko az v Spanielsku.

      20.10.2014 01:27:33


    • Premio
      Premio

      Tento recept je klasika,ale chybí tam jedna základní ingredience a to je česnek!

      17.10.2014 09:54:09

    • libulubo
      libulubo

      dělávám je pořád jsou moc dobré ,výborné!Určitě doporučuji než se člověk zde začně hádat a k čemu to vlastně je,co Tím člověk získá.Mě chutnají TYHLE a TAKTO

      29.09.2014 12:16:12

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Bramboráky

      Já dělávám pouze tyto bramboráky,tak nevím co furt všichni máte.Řešíte tu kozu a petržel,všechno se má zkusit tak nevím proč se tady dohadujete mezi sebou jako malé děti!!Nám chutnají bramboráky s hl.mouky s ostatních co jsem zkusila jsou moc tuhé a rychle oschnou,tyhle jsou křupkavé a je fakt že se po nich hnedka zapráší.Tak než sem napíšete udivující komentář,přečtete si všechno pozorně a nebo to rovnou vyzkoušejte a pak komentujte.Za mě patří autorce VELKÉ DÍKY jsou opravdu suprové,jiné nedělám a dělat nebudu :* ...

      18.07.2014 09:52:16


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.