reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 693×

    4,3 46693
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • Luděk
      Luděk

      něco mi tam chybí

      Bez česneku je bramborák jako bez nohy. Není od věci i troška kmínu. A pomletý salám mi tam určitě chybí. Zkuste tam postrouhat i trochu cibule a uvidíte tu chuť.

      13.12.2007 16:05:18

    • motylek
      motylek

      bramborak se syrem a sumkou nebo s jablecnou presnidavkou

      Klasicky bramborak plus pridani strouhaneho syru a sumku,tu v nemecku to ji s prednidavkou jablecnou:)

      30.09.2007 10:46:16

    • Líba
      Líba

      Moje babička k bramborákům...u nás "vošouchům" dávala brusinkový kompot, nebo zelí...dobrota ;-) L.

      01.03.2007 23:23:22


    • Jařenka
      Jařenka

      bramborákopizza

      Tohle základní těsto na bramborák dám na plech a upeču v troubě,ale jen na půl.V kečupu rozmíchám koření na pizzu a napatlám to na bramborák a pak naskládám slaninu,papriky a všechno ostatní jako na pizzu,zasypu strouhaným sýrem a dopeču.MŇAM!!!

      06.02.2007 22:53:28

      • renca01
        renca01

        Re: bramborákopizza

        Moje babička z podještědí pekla bramborák na plechu a celý ho pokladla švestkami - čerstvými půlkami bez pecek, masíčkem nahoru. Nedávala moc česneku ani soli, těsto spíš jemnější. Ale fakt doporučuju, je to zajímavá slanosladká kombinace. A když ho dělám já, vždy si na babičku vzpomenu, což je taky fajn :-)

        16.08.2007 14:51:03

      • Martin
        Martin

        Re: bramborákopizza

        No tak přesně tohle mě napadlo asi před 14 dni ale ještě jsem to nezkusil. asi do toho zítra půjdu :-))

        20.08.2007 22:31:50


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.