reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 710×

    4,3 46710
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 882 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 710 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 581
    • Tom
      Tom

      pry jihocesky... valassky !

      28.08.2008 16:37:01

    • Ditka
      Ditka

      Pitomý dodatek

      Já jen chtěla říct že paní v postupu nenapsala že se má přidat česnek :D:D:D, ale to já jen tak to vůbec neva každého to určitě napadne :)

      11.05.2008 18:19:47

    • WronX;
      WronX;

      dochucovadla

      Ted sme si udelali bramboracky presne podle tohodle receptu a byly LUXUSNÍ, jen jsme si je dochutili "malinkou troškou" konopie seté a výsledek je mnohem lepší, než s obyčejnou majoránkou ;)

      24.04.2008 22:36:41


    • VERA
      VERA

      Re: prosim o recept

      MILUJI BRAMBORAKY.JEN BYCH CHTELA VEDET JAKY JE POSTUP UDELAT MASOVOU SMES K BRAMBORAKU.PROSIM NAPISTE DEKUJI.MA MAMINKA TO UMI ALE NENI K MANI !!!!!!!!!!

      29.02.2008 16:35:59

    • berta02
      berta02

      ještě jednou bramborák

      Zkuste místo půlky mouky přidat strouhanku. Chuť to neovlivní a kráááásně křupe. Je to fakt dobré.

      26.09.2006 12:35:03

    • monika
      monika

      do klasického bramboráku přidat kyselé zelí v poměru brambory -zelí 2 - 1.Sníte o tři více

      17.03.2006 20:03:56


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.