reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 709×

    4,3 46709
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 881 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 581
    • karavan11111
      karavan11111

      bramborák, podlesník na Slovensku zem.placka

      Ja strúham na hrubšom strúhadle, s hl. múkou, samozrejme cesnak, korenie soľ, majoránka, vajíčko a do tejto zmesi pridám na jemno nakrajanú prerastenú údenú slaninku opražím až pustí šťavu pridám na jemno nakrájanú cibuľku do zlatista podusím a vmiešam do cesta...skúste

      21.11.2011 21:48:45

    • :)
      :)

      Ahojíík tak jestli můžu taky se ráda podělím jak je dělám já :) Pokud možno brambor dávám tolik kolik je nás právě doma Dejme tomu že dávám tak to kilo brambor.Strouhám jednu část na jemno a druhou na hrubo.Jednu celou a ještě tak půlku česneku na výraznější chuť .Přidávám tam :1 a půl balíčku majoránky plus sušené bylinky (petrželku,pažitku atd.) Pokud je čerstvá je lepší a ke všemu přidávám nať od naťové cibulky.Vajec dávám tak 5-6 Jinak uvařím si mléko a naleju ho už pomalu na přichystané těsto kde už mám taky první 4 vejce.Pak doladím chuť a ještě přidám poslední vejce plus hladkou mouku.Strouhanky dávám tak hrst.

      10.11.2011 08:09:18

      • blancmr
        blancmr

        Koukla jsem že nejsem přihlášená Pokud se Vám povedou a budou Vám chutnat budu ráda

        10.11.2011 08:12:51


    • Chain
      Chain

      2-3 stroužky česneku jsou na kilo brambor vyloženě málo, ani majoránkou nemá cenu šetřit

      25.10.2011 13:21:19

    • aronekk
      aronekk

      výborný ,bez komentáře

      02.10.2011 19:23:03

    • svedka
      svedka

      Dělávala jsem je také klasicky-strouhané na jemném struhadle a s hladkou moukou.Teď je strouhám na hrubém struhadle a dávám hrubou mouku .Jsou křupavější-prostě báječné!

      28.09.2011 09:32:34

    • EJA
      EJA

      jiz nechci sledovat prispevky

      13.08.2011 20:13:02


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.