reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 630
    • Anny
      Anny

      palacynky jináč

      Já přydávám 2 žličky skořyce a sardelovou paztu?

      20.10.2020 09:53:58

    • Anny
      Anny

      palacynky jináč

      Já přydávám 2 žličky skořyce a sardelovou paztu?

      20.10.2020 09:45:08


    • xaver
      xaver

      2-3 stroužky česneku? Naprostý nesmysl! Do tohoto množství brambor je nutné dát 10-20 stroužků, jinak to není bramborák, ale napodobenina bramboráku! Patří tam také trocha kmínu. Kdo chce jemnější bramborák, ředí vodou nebo mlékem. Také lze do těsta přidat několik lžic kysaného zelí. Někdo přidává uzeninu, ale ta úplně změní chuť bramboráku. Negativně.

      05.10.2020 13:35:57

      • kopulace
        kopulace

        Re: česnek

        20 stroužků česneku,tjo,to pak kunda a čurák smrdí měsíc

        06.10.2020 20:47:29

    • Vladimir Bukovy
      Vladimir Bukovy

      Těsto tmavne

      Nevíte nškdo, jak zabránit tmavnutí těsta? Nškde jsem vyčetl, že pomáhá přidání mléka, ale neosvědčilo se. I přesto po nšjaké době tmavne.

      11.12.2018 11:09:45


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.