reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 706×

    4,3 46706
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Snadný a rychlý dezert: Brownie mug cake krok za krokem

14. 1. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 580
    • alibaba47
      alibaba47

      To bylo radosti, není to špatný nápad!!!

      02.10.2008 08:55:13

    • Jarka
      Jarka

      s tebou bych žít nechtěl choulostivko,jde vidět,že máš dost času !

      27.09.2008 18:17:26

    • Anna
      Anna

      Dávám cuketu na hrubo nastouhanou, samozřejmě oloupanou do mletého masa - sekané. Přidám hořčici, ale ne barvenou levnou s konzervanty, tu už dávno nekupuji, česnek, majoránku, pepř, sůl, vejce, strouhanku. Ale nemám -li namočím housku do vody nebo mléka, vymačkám, vše promíchám, udělám šištičky, potřu bílkem a peču. Můžeme také přidat na jemno nasrouhaný brambor. Je to chutné, levné. A o to jde.

      26.09.2008 19:20:01


    • Anna
      Anna

      Fuj, fuj, fuj, přihřát v mikrovlnce! Jím zásadně jen čersté jídlo a když už to musí být, tak knedlíky, brambory prohřeju na pařáčku,omáčky ohřívám a vymíchám kastrole, studené palačinky nakrájím na nudličky a opeču na másle, pokud jsou už namazané marmeládou, při pečení krásně zkaramelizuje...ňam. Mikrolnnku nepoužívám, ničí chuť jídla.

      26.09.2008 19:09:26

    • juditka
      juditka

      ja do bramboraku nastrouham najemno 1 az 2 mrkve maji krasnou barvu a jsou lepsi

      26.09.2008 07:51:08

    • Jarda
      Jarda

      celeráček

      Chutná obměna bramboráku je přídavek nastrouhaného cerelu do klasického receptu. Množství dle chuti, vhodná je tak čtvrtina váhy brambor. Kdo má rád křupavé, může posypat nalité těsto na pánvi krupicí. Nebo ještě lépe potřít placku před otočením na pánvi, namočenou krupicí ve vodě.

      24.09.2008 19:58:11

    • Lairelossë
      Lairelossë

      Toš ba, že Valašský! Mňam, du na to!:o)

      23.09.2008 19:36:00

    • jarda
      jarda

      Bramboráky s kečupem, tatarkou - panebože lidí vzpamatujte se, to už máte z těch rychlých občerstvení úplně zničenou chuť? Větší hrůzu si nedovedu přestavit. Zelí, jogurt, škavrky, uzené apd. to je něco jiného to mňamka. Kečup, tatarka - fuj.

      18.09.2008 17:47:08

    • jarda
      jarda

      Co to je? To je nějakej bramborovej lívanec, to nemá s bramborákem nic společnýho, fůůůůj

      18.09.2008 17:40:32

    • Tom
      Tom

      pry jihocesky... valassky !

      28.08.2008 16:37:01


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.