reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 670×

    4,3 46670
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • Luděk
      Luděk

      něco mi tam chybí

      Bez česneku je bramborák jako bez nohy. Není od věci i troška kmínu. A pomletý salám mi tam určitě chybí. Zkuste tam postrouhat i trochu cibule a uvidíte tu chuť.

      13.12.2007 16:05:18

    • Líba
      Líba

      Moje babička k bramborákům...u nás "vošouchům" dávala brusinkový kompot, nebo zelí...dobrota ;-) L.

      01.03.2007 23:23:22

      • Jana
        Jana

        Re: brusinky

        Vošouchy jsou na Plzeňsku.

        20.04.2007 21:52:33


      • Milana
        Milana

        Re: brusinky

        mě to jede s borůvkama,to se musim krotit

        06.12.2007 23:05:39

    • Doktor
      Doktor

      Bramborák de luxe

      Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme totéž množství hrubé mouky a zalijeme 1/4 - 1/3 lt vody, vymícháme v řidší těsto, přidáme na drobné kostičky angl. slaninu, pepř, majoránku a se solí utřených 5-10 stroužků česneku, nakonec přidáme olej a vymícháme v pěkné řidší těsto. Pečeme na rozehřáté pánvi, jen lehce vymaštěné olejem. Bramboráky jsou bez vajec a hladké mouky rozhodně lehčí, křupavější a chutnější než "podrážky" podle bramborákového receptu Zuzky.

      30.12.2004 03:22:26

      • Zlata
        Zlata

        Re: Bramborák de luxe

        Bramborák de luxe jsem vyzkoušela, ale nijak luxusní mi nepřišel. Nebyl špatný, ale o tolik lepší taky ne. Vrátím se asi k tomu starému.

        10.05.2006 11:37:02

      • iza
        iza

        Re: Bramborák de luxe

        Tolik mouky, to snad nemůže být moc dobré.

        16.05.2006 10:34:35

      • Pop
        Pop

        Re: Bramborák de luxe

        Ty si maggor, hnussss

        14.06.2006 09:02:40

      • kuchařka
        kuchařka

        Re: Bramborák de luxe

        takto ničit skvělý recept na brámborák to snad není možné. Vůbec to nepovažuji za bramborák de luxe. Bramborák je tradiční Jihočeské jídlo a není jej třeba kazit.

        13.03.2007 12:32:35

      • Hanka
        Hanka

        S čím bramborák?

        My je jíme se zeleninou...Ale s kečupem to také není špatné..jelikož nejím tatarku tak si to nedovedu představit ale to j jen věc názoru...

        19.02.2008 15:28:46


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.