reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 669×

    4,3 46669
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • Aktiyata
      Aktiyata

      Bramboráky

      Tak jsem se nechala včera inspirovat recepty. Sklidila jsem veliký úspěch. Klasický recept jsem pozměnila podle rad, co jsem si tu přečetla. Móóóc dobré. Zkusím napsat, jak jsem recept upravila. Asi (odhadem) 1,5kg brambor - slít všechnu šťávu, 1 malý bílý jogurt, 3 lžíce strouhanky, 3 vejce, česnek, sůl, pokrájené škvarky, vrchovatá lžíce Solamylu, majoránka přiměřeně, dosypat dětskou krupičkou na tu správnou tuhost, špetka skořice (bála jsem se ji, ale nebojte se), nedala jsem žádné mléko - jogurt stačil. Smažila jsem na vlastnoručně vyškvařeném sádle. To vám byla mňamka!!. I sousedka se olizovala a doma? Do misky jsem přidala pravé domácí bílé zelí. Ještě teď se určitě všem dělají boule za ušima :-)). Pro tři dospěláky a dva Zlaťáky bylo bramboráku málo :-). Nedávám žádný pepř ani jiné koření. Měla jsem přidat ještě petrželku, ale momentálně nebyla při ruce. Pro velký úspěch budu určitě brzy opakovat :-)

      01.06.2012 11:31:20

    • Izaura
      Izaura

      bramboráky

      Neznám nikoho, kdo by je někdy nedělal. vynikající jsou také ze suchého chleba. Téměř nepoznáte rozdíl..

      26.05.2012 23:08:19


      • uška
        uška

        Ten suchý chleba se ale musí nejprve namočit,pak"vyždímat"přeby tečnou tekutinu a dál postupovat jako u klasického bramboráku.

        30.05.2012 09:28:11

    • Cabas
      Cabas

      Doporučuji k tomuto jídlu udělat čínskou směs. Dohromady je to velice chutný chod a velice sytý.

      25.05.2012 22:37:12

    • kuchtík
      kuchtík

      Úplně mě z vás přešla chuť na ty české bramboraky. Udělám si radši moravské ertepláky :D

      25.05.2012 09:24:32

    • lucie
      lucie

      Dobrý den,
      zapoměli jste v přípravě na česnek.. :)*

      24.05.2012 16:06:14

    • breburka
      breburka

      Je skutečně škoda, že v přípravě se zapomenulo na česnek, který dělá tu nejlepší chuť.Začínající kuchařinky si musí dávat pozor, při čtení.Já ještě někdy přidám pár škvarečků a uzeného masíčka a je to fantastické.Doktoři by nejásali.

      11.08.2011 09:10:06


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.