reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 829×

    4,3 46829
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 793 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 611
    • kutil
      kutil

      dělám take bramboráky a ještě přidávám trochu mletych škvarku a trochu cibule nakrájenou najemno. jsou velice dobré.

      30.12.2013 16:47:54

    • Eva
      Eva

      U nás v podkrkonoší jsou to sejkory.

      Výborné jsou i pečené nasucho-jen na plotně.Potom je v misce mašlovačkou potřít rozpuštěným máslem.

      30.12.2013 11:59:39

    • pavel
      pavel

      Já do těsta přidávám více strouhánky mouku hrubou a jen minimálně.Brambory strouhám na hrubo,jsou potom křehké.

      23.12.2013 21:28:26


    • Jindra
      Jindra

      I s cukrem jsou bramborové placky výborné.

      14.12.2013 14:45:31

    • Jani
      Jani

      Komentář k receptu Bramboráky

      My v Plzni - jihu říkáme vošouchy ;)

      07.12.2013 10:25:11

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Bramboráky

      u nás se říká bramborák,u švagrové v Táboře cmunda,teta v Českém ráji říkala že peče halušky a vše byl bramborák,v rodině manžela k němu pili bílé kafe,v naší zase čaj s rumem,prostě podle zvyku,jak to kdo rád,hezký den všem

      16.10.2013 13:50:42


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.