reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 829×

    4,3 46829
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 797 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 744 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 613
    • Zdenka Bartošová
      Zdenka Bartošová

      Myslím si,že je to každěmu podle chuti -
      já nemusím tolik česneku - ani uzeninu,
      tence -
      smažit na sádle - nechat okapat na ubrousku. Hned bych si dala .

      01.12.2018 15:44:42

    • Vlaadimír
      Vlaadimír

      bramborák s kysaným zelím

      K bramboráku je vhodné kysané zelí

      03.10.2018 23:07:27

    • Antonín Körber
      Antonín Körber

      Bramboráky....

      Pište si tu co chcete,ale bramborák je bramborák...žádná uzenina,zásadní je bbrambory nastrouhat na hrubém struhadle a přidat trochu mouky,aby to drželo pohromadě a jedno vejce,mouka už je jedno jaká,jestli kukuřičná,pohanková,či vločky,potom se dělají na sádle !,nejlépe do těsta pomlet škvarky,už tam potom nemusíte dávat tuk...samozřejmě česnek,pepř a majoránku!......

      26.09.2018 10:19:48


    • Procházková Marie
      Procházková Marie

      Já dávám dost hodně česneku nastrouhaný
      buřtík ale bez cibulky a ostatní suroviny dle oka. Manžel si je nemůže vynachválit.

      20.09.2018 11:55:32

      • yanchee
        yanchee

        Re: bramborák

        Tady z toho bramboráku vypadla cibule. A jelikož bez ní jídlo není ono, je vhodné ji tam přidat. Nejlepší způsob je natřít ji na pramborákovém kotouči ještě před bramborama. Stačí úplně středně velká cibule na kilo brambor.
        Hotové placce dodá chuť, ale nesmí se to přehnat.
        Mouky dávám co nejméně, Jenom tak, aby se bramborák netrhal. Čím více mouky, tím více je z placek tuhý bramborový knedlík.

        21.09.2018 19:04:47


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.