reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 626
    • Zdenka Bartošová
      Zdenka Bartošová

      Tome,to je pravda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

      03.01.2019 07:36:33

    • Jarda
      Jarda

      Strouhání brambor

      Doporučuji zahušťovat nastrouhané brambory opatrně.K množství vody pouze tolik:záleží na druhu brambor a jejich stáří,myšleno ve kterém ročním období je děláme.Nejlepší brambory jsou starší méně vodnaté, nedoporučuji dělat z nových brambor i když se to samozřejmě dá udělat taky. V každém případě slít co nejvíc vody ale ne do dřezu ale do nádoby a tuto nechat odstát ať se škrob usadí na dno.Až pak vodu slít a usazený škrob vrátit do směsi.Těsto tak nezůstane vodnaté a není nutné jej moc zahušťovat.
      Jinak těsto se dá opravdu zapéct na dobře vymaštěném plechu sádlem do tloušťky cca 1 cm, v tom případě doporučuji těsto před pečením poklást kousky sádla.Zapéct pořádně ať je vidět po okrajích hnědá kůrka. Není to pak již ovšem bramborák jako takový,na Slovensku tomu místně říkají Haruľa.

      20.12.2018 14:11:46

    • zdeněk hlisnikovský
      zdeněk hlisnikovský

      re: třešnička na závěr

      Plně s vámi souhlasím ! Bramborák by měl být nízký, křupavý,nešetřím ani solí,ani česnekem či majoránkou !Jako výrazné vylepšení zkuste hotový bramborák posypat pískovým cukrem! Dostane to lahodný chuťový akord ! Uvidíte ,za pokus to jistě stojí !!

      14.12.2018 19:52:26


    • emilka
      emilka

      Já do cmundy nastrouhám nahrubo mrkev, je to křupavé a ozvláštní to chuť

      11.12.2018 13:13:26

    • Vladimir Bukovy
      Vladimir Bukovy

      Těsto tmavne

      Nevíte nškdo, jak zabránit tmavnutí těsta? Nškde jsem vyčetl, že pomáhá přidání mléka, ale neosvědčilo se. I přesto po nšjaké době tmavne.

      11.12.2018 11:09:45


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.