Bramboráky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2444220x
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
Komentáře receptu 479
Uvařil jsem to (Recept vařilo 434 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

autor receptu:

Bramboráky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Bramboráky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2922 kJ / 698,1 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bramboráky byl 24.09.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
46409 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramboráky

Recept se nachází v 3704 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů u receptu: 479
  • přidejte houby mirka 14.03.2006 10:49:18

    Když mám sušené houby tak je přidávám do těsta,nejdříve houby nechte namočené vo vodě.

  • A co kmín? Petr 13.03.2006 07:13:11

    Sůl, pepř, majoránka a k m í n. Brambory napůl nahrubo a najemno. Vymačkat šťávu do hrnku, po pěti minutách slít a usazený škrob vrátiti zpět (není třeba mouka), osmažené osušit papírovým ubrouskem.

  • další verze Milošek 09.03.2006 17:39:06

    Já dávám místo poloviny mouky strouhanku a dělám dvě šišaté menší placky na pánvičce= mám více křupavých okrajů

  • bramborák se škvarkama Aleny 03.03.2006 10:40:04

    Moje maminka do bramboráku přidává také škvarky a jsou také moc dobré. Radím vyzkoušet.

  • více chuti tatka 23.02.2006 16:50:56

    Zkušte přidat na drobno nakrájený šnytlík (pažitku), uvidíte sami, co to s bramborákem udělá.

    • Re: na picu cap 16.04.2011 19:26:07

      Nebud sprostej. Je to tu oznacene za druhy nejlepsi recept a hlasovalo 45388 lidi, tak treba bude chyba jinde.... Proste se nepovedlo. Az prijdes na neco lepsiho, muzes se s nami podelit.... Kricet a kopat kolem sebe umi kazdej...

    • Re: na picu Terka 10.03.2011 14:16:27

      Aspon nemusíš bejt sprostej když to čtou i děti když chtějí někoho potěšit a stačí jenom to mlíko ohřát a je to hnedka lepší.. Ne studený pak budou sametový a křupavý.. :))

    • Re: na picu Mu 14.02.2011 19:34:47

      Arnošte jsi prostě Boží!

    • mrazak exulant 06.11.2010 19:18:21

      Pokud si chcete bramboraky zamrazit staci je jen malinko opect ne obou stranach,nechat vychladnout, obalit tenkou folii a sup s nima do mrazaku. Po rozpeceni na panvi chutnaji jako cerstve :)

Celkový počet komentářů: 479
Nalezeno receptů: 479
Přidat příspěvek k receptu Bramboráky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Proč zahrnout do jídelníčku luštěniny?

    Proč zahrnout do jídelníčku luštěniny?

    Luštěniny jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny. Mají nízký glykemický index, snižují hladinu cukru v krvi a dokážou tak na dlouho zasytit. Jejich pravidelná konzumace slouží jako prevence srdečně cévních onemocnění a diabetu. Jsou přirozeně bezlepkové. Luštěniny by se měly v našem jídelníčku objevit alespoň jednou týdně. Ruku na srdce. Jak často se objevují na vašem stole?

  • Naučte se zdravě snídat!

    Naučte se zdravě snídat!

    Snídaně je považována za základ celodenní stravy. Zastánci zdravé výživy a životosprávy vůbec se tak dlouhodobě snaží připomenout lidem její důležitost a fakt, že se vyplatí nepodceňovat význam vydatné a vyvážené snídaně.




přidat nový recept