Bramboráky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2530828x
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
Komentáře receptu 480
Uvařil jsem to (Recept vařilo 435 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

autor receptu:

Bramboráky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Bramboráky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2922 kJ / 698,1 kCal (na 1 porci)

Recept Bramboráky byl 24.09.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
46428 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů: 10
  • zuste 21.03.2006 16:05:28

    ja pridavam na hrubo nastrouhanou cihlu kazdy podle chuti

  • přidejte houby 14.03.2006 10:49:18

    Když mám sušené houby tak je přidávám do těsta,nejdříve houby nechte namočené vo vodě.

  • A co kmín? 13.03.2006 07:13:11

    Sůl, pepř, majoránka a k m í n. Brambory napůl nahrubo a najemno. Vymačkat šťávu do hrnku, po pěti minutách slít a usazený škrob vrátiti zpět (není třeba mouka), osmažené osušit papírovým ubrouskem.

  • další verze 09.03.2006 17:39:06

    Já dávám místo poloviny mouky strouhanku a dělám dvě šišaté menší placky na pánvičce= mám více křupavých okrajů

    • Re: další verze 10.03.2006 08:04:39

      Osobně do bramboráků dávám mouky naprosté minimum. Raději namočím strouhanku do mléka nebo přidám trochu jogurtu.

  • bramborák se škvarkama 03.03.2006 10:40:04

    Moje maminka do bramboráku přidává také škvarky a jsou také moc dobré. Radím vyzkoušet.

  • více chuti 23.02.2006 16:50:56

    Zkušte přidat na drobno nakrájený šnytlík (pažitku), uvidíte sami, co to s bramborákem udělá.

    • Re: na picu cap 16.04.2011 19:26:07

      Nebud sprostej. Je to tu oznacene za druhy nejlepsi recept a hlasovalo 45388 lidi, tak treba bude chyba jinde.... Proste se nepovedlo. Az prijdes na neco lepsiho, muzes se s nami podelit.... Kricet a kopat kolem sebe umi kazdej...

    • Re: na picu Terka 10.03.2011 14:16:27

      Aspon nemusíš bejt sprostej když to čtou i děti když chtějí někoho potěšit a stačí jenom to mlíko ohřát a je to hnedka lepší.. Ne studený pak budou sametový a křupavý.. :))

    • Re: na picu Mu 14.02.2011 19:34:47

      Arnošte jsi prostě Boží!

Nalezeno receptů: 480
Přidat příspěvek k receptu Bramboráky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Fidget Spinner - hit letošního roku

    Fidget Spinner - hit letošního roku

    Určitě jste ho už viděli - spinnerů jsou plné obchody, vyrábí se v mnoha barvách, dokonce i svítící nebo blikající, a vlastní ho téměř všechny děti i puberťáci, možná i někteří dospělí. Hraní s touto hračkou údajně odbourává stres a napomáhá k vyrovnanosti. Ano, je to to barevné a trojúhelníkové točící se "cosi", tvar jde blíže jen těžko popsat. Základem jsou kromě těžiště tři ramena. Fidget Spinner znamená v překladu něco jako prstové točítko a je to skutečný hit letošního roku.

  • Průvodce zmrzlinami - jak poznat kvalitní zmrzlinu?

    Průvodce zmrzlinami - jak poznat kvalitní zmrzlinu?

    Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří. S oblibou ji mlsají nejmenší i dospělí. Jaké druhy zmrzlin máme a jak poznat skutečně dobrou zmrzlinu?




přidat nový recept