Bramboráky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2444220x
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
Komentáře receptu 479
Uvařil jsem to (Recept vařilo 434 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

autor receptu:

Bramboráky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Bramboráky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2922 kJ / 698,1 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 3999 běžně 5820 Kč sleva 31 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bramboráky byl 24.09.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
46409 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramboráky

Recept se nachází v 3704 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů u receptu: 479
  • Re: vylepseny bramborak Jana Machalová 06.03.2006 10:24:45

    Já osobně přidávám do bramboráků jogurt vždycky a nestává se mi, že by se připekly. Doporučuju používat jogurt neslazený a hlavně přidat jen 2 - 3 lžíce. Také přidávám půl množství hladké mouky a půl strouhanky.

  • Re: vylepseny bramborak Ivana 25.07.2006 11:44:52

    Já dávám místo mlíka kefír (a to do většiny receptů) a funguje to skvěle a všude a kromě konzistence to zlepší i chuť a je to zdravější :-) Připékání se mi děje jen tehdy, když těsto naleju do málo rozehřáté pánve, jinak ne. Ovšem klasický bramborák miluju i s tím mlíkem - nejraději si ho dám s hromádkou kysaného zelí :-)

  • Re: vylepseny bramborak Pavel 05.03.2006 14:03:13

    tak jsem to zkusil.. bohužel... bramborak se pripíká a nejde usmazit brambory jsou uvarene a ne osmazene, protoze se tam ten jogurt pripíká.

  • bramboraky Mirka 24.02.2007 22:25:30

    Tak ja nepridavam ani mleko, ani jogurt, ale sladkou smetanu-trosku! a protoze ziji na Floride, tak nepouzivam majoranku, ale oregano, ktere se tady hodne pouziva do cehokoliv, ne vice jak dve vejce, mouku jedine hladkou, sul, pepr a take rosemary-garlic koreni a jednu celou hlavicku cesneku a brambory musi byt postrouhany na jemno(voda samozrejme vymackana), opecu nejdriv z jedne strany do zlatova, pak otocim a udelam z druhe strany, ale nez se staci z te druhe strany opeci do krupava, tak na polovinu naskladam bud hermelin, nebo kureci masicko se zeleninou a prehnu a teprve ted pekne do zlatova vypecu. Tak a ted to je ta prava mnamka z Floridy! Kdo ma rad kysane zeli podusene s dobrou klobasou, muze pouzit i tohle. Tak dobrou chut!!!Mirka

  • bramborák filip 20.02.2007 18:53:04

    Vyzkoušeli jsme doma bramborák zahuštěný dle Tondy místo moukou strouhankou, bomba. Fakt vynikající.

  • bramborak recept od Zuzky zdeněk 29.01.2007 12:12:24

    toto byl první placek , ktery se mi kdy povedl

  • Mňamka milan 06.01.2007 22:24:49

    Zkusil jsem bramborák se všemi možnými přísadami,ale surový je nejlepší. A vzkaz pro ty kteří pouze kritizují-jděte se vycpat,pravděpodobně Vám vaří maminka a vy umíte spálit i vou.

  • zkuste jinak zahustit tonda 15.12.2006 23:41:24

    Obvykle udělám řidší těsto, které v závěru patlání zahustím obyčejnou strouhankou,když se to trefí, je bramborák nádherně křupavý. No a na bramborák potom pravé kysané zelí.

    • Re: zkuste jinak zahustit lucka 06.01.2007 10:12:19

      sakra a já kysané zelí tak miluju, dneska se chystám vařit malinké bramboráčky s masovou směsí, ale asi si místo masa dám zelí!!

  • S hermelínem Apolenka 07.12.2006 14:04:36

    Na polovinu usmaženého bramboráku položím na plátky nakrájený hermelín a překryji druhou půlkou. Horkem se sýr rozpustí a je to velká dobrota. Může se dát i příčně rozkrojený celý sýr a dát na chvilku do mikrovlnné trouby, nebo zapéct. Takto se podává i v jedné naší restauraci.

  • Celkový počet komentářů: 479
    Nalezeno receptů: 479
    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Proč zahrnout do jídelníčku luštěniny?

      Proč zahrnout do jídelníčku luštěniny?

      Luštěniny jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny. Mají nízký glykemický index, snižují hladinu cukru v krvi a dokážou tak na dlouho zasytit. Jejich pravidelná konzumace slouží jako prevence srdečně cévních onemocnění a diabetu. Jsou přirozeně bezlepkové. Luštěniny by se měly v našem jídelníčku objevit alespoň jednou týdně. Ruku na srdce. Jak často se objevují na vašem stole?

    • Naučte se zdravě snídat!

      Naučte se zdravě snídat!

      Snídaně je považována za základ celodenní stravy. Zastánci zdravé výživy a životosprávy vůbec se tak dlouhodobě snaží připomenout lidem její důležitost a fakt, že se vyplatí nepodceňovat význam vydatné a vyvážené snídaně.




    přidat nový recept