reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • sledvik
      sledvik

      Do bramboraku dat polohrubou mouku misto hladké jsou křupavějši vyskoušejte

      14.05.2006 22:58:17

    • Jane
      Jane

      s kečupem a zelím

      Já jsem naší rodinu naučila na pokečupované bramboráky :). Udělám větší placky, potřu kečupem, pokladu kysaným zelím a zaroluju jako palačinku. Je to vynikající! známí se na mě koukali divně, že prý bramboráky kečupem kazím, ale pak uznali, že je to opravdu dobré.

      22.04.2006 19:36:06


    • dasena
      dasena

      mazaci sýr

      Je jedno jak si ten bramborák uděláte, ale až ho upečete, tak si zkuste namazat mazacím sýrem, hm....

      15.04.2006 17:53:52

    • kubanef
      kubanef

      eňo ňuňo že

      fak jsou velice ggggggggggooooooooooodddddddddd

      12.04.2006 23:21:21

    • Nini
      Nini

      Nakrájejte tam i tvarůžky. Mňaminka...

      29.03.2006 15:00:41

    • zbyněk
      zbyněk

      ja pridavam na hrubo nastrouhanou cihlu kazdy podle chuti

      21.03.2006 16:05:28

    • mirka
      mirka

      přidejte houby

      Když mám sušené houby tak je přidávám do těsta,nejdříve houby nechte namočené vo vodě.

      14.03.2006 10:49:18


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.