reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 857×

    4,3 46857
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 634
    • Kačulinka :)
      Kačulinka :)

      Mooooc dobrééé bramboráčky moc jsme si na nich všichni pochutnali!!!

      22.05.2010 12:54:33

    • Tweety
      Tweety

      Bramborak trvanlivost

      Ahoj potrebuji radu ohledne testa aby dele vydrzelo v lednici.Poradi nekdo??
      Vim ze se pridava mleko ale delal jsem jednou jeste s nejakym praskem krery se pridaval aby testo vydrzelo dele ale nejak mi vypadl nazev tohoto pripravku.Budu rad za kazdou radu a predem dekuji

      15.05.2010 12:24:39


      • Pavel
        Pavel

        Re: Bramborak trvanlivost

        Já myslí,že je to jen dobře,že v lednici nevydrží,ji iinak je mírně přeliji studeným mlékem

        11.06.2010 18:35:09

    • svabovi.sucha
      svabovi.sucha

      Já dávám strouhanku

      místo mouky a těsto je pak jemnější a křupavější. Všichni se olizují :-)

      27.04.2010 08:02:48

    • cheryl
      cheryl

      jsou vyborne proste bez chybi BRAVO

      13.03.2010 18:24:26

    • sdsdada
      sdsdada

      fsdfsdfsdff

      fsdfds

      14.02.2010 16:35:36

    • lala
      lala

      :-D

      14.02.2010 16:35:07

    • Mufinka
      Mufinka

      Takle je to také dobré

      Oloupané brambory nastrouháme na jemno přidáme také najemno nastrouhanou cibulku a slaninu, šunku nebo jiný salám, také nastrouhaný. Přidáme krupičku nebo hrubou mouku a dochutíme majoránkou, pepřem, solí přidáme vejce a mlíko vše dobře zamícháme a osmažíme jako malinké bramboráčky nejlépe na sádle. K takto připraveným bramboráčkům se nejlépe hodíšpenát nebo kyselé studené zelí mňam. Recept pochází z mé hlavičky :-) zatím si nikdo nestěžoval...

      05.02.2007 18:24:48


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.