reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 669×

    4,3 46669
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • zdenina56
      zdenina56

      Já zase dávam polohrubou mouku a vodu také dávam pryč jsou moc dobre a křupavé.

      11.02.2013 15:05:21

    • josef podsednik
      josef podsednik

      klasicky brambory nastrouhane na jemno mleko mouka vajicka /sul pepr majoranka cesky cesnek/ dale ja nasekany libecek trochu tekuteho MAGGI trochu podravky strouhany (hrubceji) tvrdy syr 30.vlastni uzeny bucek na kosticky radeji tucnejsi nasekane cerstve lesni houby popripade zampiony pochopitelne vse dle chuti a konzistenci testa usmazim 1. vzorek cela rodina i kamosi ochutname a dle nazoru se testo ruzne dochuti az se shodnem vsichni ze to nema chybu !!!!!!!

      21.01.2013 14:35:02

      • misak
        misak

        Re: bramboraky

        jasně a máš klasický bramborák :-) .když tam dáš sardinky tak je sardinkový a když kečup tak kečupový atd. Jdi si vařit s Babicou tady se mluví o bramboráku a ne jeho patvarech !

        31.01.2013 14:31:02


      • holly
        holly

        Re: bramboraky

        A recept máš od Čapka z pohádky o pejskovi a kočičce, ne? Hlavně maggi a podravka je síla.

        01.02.2013 15:38:30

      • Tatínkova kuchařka
        Tatínkova kuchařka

        Pepo, to ale není klasický"" bramborák, to potom můžeš dát všechno co doma najdeš, teda zbytky , to se potom může nazívat"" BRAMBOR-ŠUMAFUK""
        Že někdo dává uzninu, to bych bral, ale žampiony ??

        04.02.2013 12:38:34

      • Sanhear
        Sanhear

        Re: bramboraky

        Hej ... nechceš tam dát třeba kari koření ?? xD

        12.02.2013 12:58:02


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.