reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 673×

    4,3 46673
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • Martin Nogol
      Martin Nogol

      Vyborny recept

      Vyborny recept. Pridal jsem slaninu a nivu :)

      09.02.2015 19:22:15

    • Lucy
      Lucy

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboráky chutnaly. Jen jsem dělala přesně podle postupu a protože ingredience obsahují česnek, ale v postupu není, tak jsem na něj málem zapomněla.

      28.01.2015 09:29:00

    • Ája007
      Ája007

      Nač dávat mouku ?

      Mám bezlepkovou dietu, tak do bramboráku nedávám vůbec mouku. I tak se při smažení netrhají a jsou krásně křupavé. Brambory obsahují bramborový škrob a to stačí.

      26.01.2015 10:05:24


    • Péťa
      Péťa

      Děkuji za recept,výborné.

      15.01.2015 00:44:40

    • šušnina
      šušnina

      Bramboráky

      Teď jsem je dodělala a jsou super,dělala jsem je se špaldovou moukou jako prababička a vynikající.Díky
      P.S.Dala jsem víc česneku,máme ho rádi.

      19.12.2014 13:08:50

    • lucka
      lucka

      hamííííí

      moc dobrý !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

      19.11.2014 18:59:57

    • Jozef Kubala
      Jozef Kubala

      Bramboráky-podlesníky, na sk zemialové placky

      Robím to tak isto, ako je uvedený recept, no ja ešte predom usmažím na malé kúsky nakrájanú údenú oravskú slaninku na nej orestujem cibuľku a štipku červenej mletej papriky a šup s tým do pripraveného cesta-zmesy. Vyprážam na bravčovej masti. Dobrú chuť.

      17.11.2014 13:15:51

    • Raděnka :-)
      Raděnka :-)

      PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

      MMMMMJAM!! :-) ..přidala jsem si točený a paráááda!!! ..ještě kmínek a ten česnek.. a móóóóóc mi chutnají!! :-) ..jdu si dát dalšííí! :-D ..DÍÍÍKY ZA RECEPTÍK! :-)

      24.10.2014 16:46:43

      • lenuleee
        lenuleee

        Re: PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

        Já nevím, za jakej recept někteří děkujete, vždyť přidáním uzeniny z toho uděláte jiný jídlo.... něco jinýho, než napsala autorka receptu :-O

        28.10.2014 01:09:05

    • Peter
      Peter

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramborák (cmunda) nie je len česká pochútka. Pripravujú ho od Bieloruska cez Slovensko, Rakúsko či Nemecko az v Spanielsku.

      20.10.2014 01:27:33


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.