reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:49

    • sikulka
      sikulka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      01.04.2019 12:27:39

    • sikulka
      sikulka

      co ještě?

      Já dávám ještě uzené maso na kostičky a kyselé zelí - taky dobré......a souhlasím s tím česnekem, bramboráky musí " smrdět " od česneku. Komu česnekový odér vadí, ať to nejí.

      01.04.2019 12:27:28


    • Michal
      Michal

      VERY GOOD POTATO

      VERY GOOD

      21.03.2019 20:30:10

    • Roman
      Roman

      Ja do zmesi pridávam obyčajný (študentský) Salám- nastrúhaný na hrubam struhátku-cca 10 dekagramov a malú lyžičku worchestru. - Špica ! Majte sa.

      16.03.2019 20:05:31

    • Marek
      Marek

      Kecáte nesmysly,ať si je udělá každej podle svého gusta

      20.02.2019 08:45:46

    • bedmis
      bedmis

      V "Postupu" chybí česnek

      V " Postupu " chybí česnek. V jiném receptu (Tyrolské knedlíčky) zase v Postupu chybí slanina a takové chyby se v této internetové kuchařce objevují často. Jinde jsou důslednější a editují to.

      06.02.2019 00:00:28

    • Ladislava
      Ladislava

      A kde je majoranka ???????

      11.01.2019 21:40:57


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.