reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 668×

    4,3 46668
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 568
    • kuba
      kuba

      A pochopitelne smazit na sadle.

      23.08.2011 12:51:47

    • Blažena
      Blažena

      vyzkoušejte

      Ten tvaroh je moc zajímavý,určitě vyzkouším i když cena jinak levného jídla poněkud stoupne...Já vyzkoušela přidat strouhanku a to se zase náramně pěkně smaží.No ostatně,cmunda je prostě dobrrá vždycky.Manžel si jí schová na snídani a připraví si ji jako knedlíky - s vajíčkem.A po kaplicku s uzeným bůčkem a zelím,to je balada.

      16.08.2011 21:23:18

    • Monika
      Monika

      Díky za tenhle recept, protože mi pomohl, když jsem si nebyla úplně jistá, a zároveň ukázal mojí kamarádce z Texasu, jak dobře chutnají české bramboráky, a to i z amerických ingrediencí. :) Souhlasím s jedním z komentářů, že v postupu vypadl česnek, ale to je jen menší nedostatek. Taky bych doporučila použití teplého mléka, aby nastrouhané brambory nezhnědly, protože někomu se to nemusí líbit, i když chuť to nijak zásadně neovlivní, jak jsme se s kamarádkou přesvědčily. ;) A díky tomuto receptu jsme si pochutnaly hned 2x, protože druhý den jsem zbylé bramboráky nakrájela, přidaly jsme americké "patties", nějaké koření a rychle osmažily s vejci. :D

      13.08.2011 19:16:30


    • faturamiloslav
      faturamiloslav

      mmm jednoduché a moc dobré ;-)

      05.08.2011 20:08:50

    • hegedys
      hegedys

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      25.07.2011 19:06:19

    • EJA
      EJA

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      25.07.2011 07:47:10

    • bastyrka
      bastyrka

      Já do těsta na bramborák přidávám trochu tvarohu, bramborák je křupavější a není tak mastný. Menší bramboráčky používám jako přílohu k pikantnímu guláši.

      24.07.2011 17:57:22


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.