reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 660×

    4,3 46660
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • monika
      monika

      do klasického bramboráku přidat kyselé zelí v poměru brambory -zelí 2 - 1.Sníte o tři více

      17.03.2006 20:03:56

      • Smudlina1
        Smudlina1

        Re: se zelim

        jo, to je mňaminka :-))

        28.03.2006 08:49:00

      • Staňa
        Staňa

        Re: se zelim

        Udělám bramborák, přehnu ho a dovnitř dám ohřáte škvarky, nebo jinak na kostičky připravené maso. K tomu pak jako příloha kysané zelí. Je to výborné

        08.08.2007 13:11:19


      • very
        very

        Re: se zelim

        ja tez davam kysele zely do testa a jsou super!! Ale neumivat zely jen stavu odlet jinak dobrou chut!!

        29.02.2008 16:04:45

    • Doktor
      Doktor

      Bramborák de luxe

      Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme totéž množství hrubé mouky a zalijeme 1/4 - 1/3 lt vody, vymícháme v řidší těsto, přidáme na drobné kostičky angl. slaninu, pepř, majoránku a se solí utřených 5-10 stroužků česneku, nakonec přidáme olej a vymícháme v pěkné řidší těsto. Pečeme na rozehřáté pánvi, jen lehce vymaštěné olejem. Bramboráky jsou bez vajec a hladké mouky rozhodně lehčí, křupavější a chutnější než "podrážky" podle bramborákového receptu Zuzky.

      30.12.2004 03:22:26

      • Pop
        Pop

        Re: Bramborák de luxe

        Ty si maggor, hnussss

        14.06.2006 09:02:40

      • kuchařka
        kuchařka

        Re: Bramborák de luxe

        takto ničit skvělý recept na brámborák to snad není možné. Vůbec to nepovažuji za bramborák de luxe. Bramborák je tradiční Jihočeské jídlo a není jej třeba kazit.

        13.03.2007 12:32:35

      • Hanka
        Hanka

        S čím bramborák?

        My je jíme se zeleninou...Ale s kečupem to také není špatné..jelikož nejím tatarku tak si to nedovedu představit ale to j jen věc názoru...

        19.02.2008 15:28:46


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.