reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • petr
      petr

      No nevím, ale bez česneku to není bramborák.

      17.12.2011 23:47:30

    • why.is.life.so.fuckin.hard
      why.is.life.so.fuckin.hard

      sakra ze sem si nemohl wzpomenout na ingredience:p jinak bramborak mnammnam:)

      10.12.2011 17:17:59

    • michal
      michal

      naserte sy ja to delam uplne jinak

      26.11.2011 17:24:05


    • karavan11111
      karavan11111

      bramborák, podlesník na Slovensku zem.placka

      Ja strúham na hrubšom strúhadle, s hl. múkou, samozrejme cesnak, korenie soľ, majoránka, vajíčko a do tejto zmesi pridám na jemno nakrajanú prerastenú údenú slaninku opražím až pustí šťavu pridám na jemno nakrájanú cibuľku do zlatista podusím a vmiešam do cesta...skúste

      21.11.2011 21:48:45

    • :)
      :)

      Ahojíík tak jestli můžu taky se ráda podělím jak je dělám já :) Pokud možno brambor dávám tolik kolik je nás právě doma Dejme tomu že dávám tak to kilo brambor.Strouhám jednu část na jemno a druhou na hrubo.Jednu celou a ještě tak půlku česneku na výraznější chuť .Přidávám tam :1 a půl balíčku majoránky plus sušené bylinky (petrželku,pažitku atd.) Pokud je čerstvá je lepší a ke všemu přidávám nať od naťové cibulky.Vajec dávám tak 5-6 Jinak uvařím si mléko a naleju ho už pomalu na přichystané těsto kde už mám taky první 4 vejce.Pak doladím chuť a ještě přidám poslední vejce plus hladkou mouku.Strouhanky dávám tak hrst.

      10.11.2011 08:09:18


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.