reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 819×

    4,3 46819
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 609
    • pavlik153
      pavlik153

      ja ďelal bramboráky poprvé a rodina mi je pochválila a že sou vybíraví :D

      07.11.2012 18:48:24

    • Iveta
      Iveta

      S párkem taky kvalitka :)

      Přesně, nešetřit s ničím, ráda tam rvu spoooustu majoránky, ažaž česneku a dost soli, na mouku ani nedošlo a vejce stačilo jedno. Přidala jsem do směsi nadrobno nakrájený párek a vážně kvalitka :)

      30.10.2012 19:44:04

    • mispulinek
      mispulinek

      bramboráky jsou nejlepší

      22.10.2012 11:23:28


    • Kuchtít
      Kuchtít

      bramboráky

      Tento recept je výborný a velice mi chutnal

      15.10.2012 20:40:53

    • patong
      patong

      Prisňanyky

      Tyhle bramboráky se snad i nyní, jako od nepaměti, pečou bez tuku na sporáku bez pánve u Lemků Bojkú a Huculů i Rusínů, v místě, kde se odehrávala dobrodružství dobrého vojáka Š. Bývala na nich otištěna mezikruží plotýnek. Nebyly mastné, netekl z nich tuk. Ty chutnaly..

      15.10.2012 19:07:04

    • Dee
      Dee

      Máte to špatně!! místo majoránky tam má bejt marijánka! :D

      10.10.2012 13:54:05

    • Mirek
      Mirek

      Nešetřit česnekem a nebát se se solí...ale každý má jiné chuťové buňky...

      03.10.2012 21:02:29


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.