reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 794×

    4,3 46794
  • 1 hod

  • 450×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 739 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 979 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 794 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

10+1 otázek: Jarní detox aneb když tělo volá po očistě

21. 5. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 601
    • standa77
      standa77

      Já přidávám někdy

      já přidávám do těsta někdy slaninu a nebo strouhaný sýr

      27.08.2013 12:14:39

    • anetka (tecka) bartova
      anetka (tecka) bartova

      Doporučuji!

      Jsou výborné :) pochutnali jsme si :) Doporučuji!

      22.08.2013 10:02:19

      • babca48
        babca48

        Re: Doporučuji!

        Nemají chybu. Doporučuji všem.

        22.08.2013 11:34:51


    • OlaSm
      OlaSm

      Bramboráky

      Starý recept jako svět...hlavně, že kritizujete že jsem dala do kuchařky -Výrobu kefíru- a sama tu dáváte staré recepty, jen pozměníte název. No jo rýpalové žijí.....

      18.07.2013 12:35:41

    • Klára
      Klára

      Komentář k receptu Bramboráky

      Tenhle recept je divný udělala jse, vše podle návodu a nedrží to v celku

      11.07.2013 20:58:53

    • vklidu
      vklidu

      O mlece v bramboraku jsem jeste neslysel. Jelikoz mam alergii, tak zkouset nebudu. Kazdopadne nejlepsi je smazit na sadle. Jsou krupavejsi a chutove lepsi.

      22.05.2013 18:54:19

    • karin
      karin

      Nevěřte, že je sádlo tolik škodlivé.

      Zkuste smažit na sádle, to je teprve bašta. Navíc má sádlo jako jediný tuk tepelnou pojistku a jakmile se přepálí, tak ztmavne. Na přepáleném oleji smažíte klidně dál a nevíte o tom.

      16.03.2013 13:09:50

    • Martin
      Martin

      šlo to krásně a chutnalo

      Naposledy jsem si dělal bramboráky před deseti lety.
      A tento rok jsem se rozhodl, že se pokusím taky něco uvařit
      a světe div se, chutnalo. :-)

      16.02.2013 23:47:04

    • Thorax
      Thorax

      Bramboráky

      nechápu proč vymačkáváte všechnu vodu z brambor obsahující škrob a pak místo ní do směsi narvete lžičku Solamylu......bramboráky byly jídlem chudých a to buď jako samostatné jídlo a nebo plněné. Babička dávala pouze brambory napůl nastrouhané na hrubo a napůl na jemno. Pokud byly hodně vodovaté část vody se odlila, aby těsto nebylo moc řídké a nemuselo se dávat hodně mouky. Pak polohrubou a nebo hladkou mouku, pepř, sůl, česnek, majoránka. Vejce se dávalo když bylo a jestli slepice nesly a nebo ne. Často byl bramborák bez vajec. Takový bramborák se plnil zelím, houbami a podobně. Pokud měl být samostatným jídlem přidávaly se do těsta škvarečky, na kostičky nakrájené uzené, gothaj a nebo vuřty. Bramborák se smažil zásadně na domácím sádle !!!! Moje matka bramboráky někdy "vylepšovala" přidáním nastrouhané cukety nebo kyselého zelí (ze zelí se šťáva vymačkávala), když bylo hodně kedluben Gigantů, přistrouhal se Gigant.. Jinak za totality měli nejlepší bramboráky na nádraží Střed v Praze a v současné době je mňamkou bramborák v motorestu v Knovízi u Slaného. Jezdí na něj domácí i zahraniční TIRáci a můžete si i koupit těsto a udělat si ho doma.......

      13.08.2012 08:30:53


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.