reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 660×

    4,3 46660
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • šušnina
      šušnina

      Bramboráky

      Teď jsem je dodělala a jsou super,dělala jsem je se špaldovou moukou jako prababička a vynikající.Díky
      P.S.Dala jsem víc česneku,máme ho rádi.

      19.12.2014 13:08:50

    • lucka
      lucka

      hamííííí

      moc dobrý !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

      19.11.2014 18:59:57

    • Jozef Kubala
      Jozef Kubala

      Bramboráky-podlesníky, na sk zemialové placky

      Robím to tak isto, ako je uvedený recept, no ja ešte predom usmažím na malé kúsky nakrájanú údenú oravskú slaninku na nej orestujem cibuľku a štipku červenej mletej papriky a šup s tým do pripraveného cesta-zmesy. Vyprážam na bravčovej masti. Dobrú chuť.

      17.11.2014 13:15:51


    • Raděnka :-)
      Raděnka :-)

      PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

      MMMMMJAM!! :-) ..přidala jsem si točený a paráááda!!! ..ještě kmínek a ten česnek.. a móóóóóc mi chutnají!! :-) ..jdu si dát dalšííí! :-D ..DÍÍÍKY ZA RECEPTÍK! :-)

      24.10.2014 16:46:43

      • lenuleee
        lenuleee

        Re: PARÁÁÁÁÁDA!!! :--)))

        Já nevím, za jakej recept někteří děkujete, vždyť přidáním uzeniny z toho uděláte jiný jídlo.... něco jinýho, než napsala autorka receptu :-O

        28.10.2014 01:09:05

    • Peter
      Peter

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramborák (cmunda) nie je len česká pochútka. Pripravujú ho od Bieloruska cez Slovensko, Rakúsko či Nemecko az v Spanielsku.

      20.10.2014 01:27:33

    • Premio
      Premio

      Tento recept je klasika,ale chybí tam jedna základní ingredience a to je česnek!

      17.10.2014 09:54:09

    • libulubo
      libulubo

      dělávám je pořád jsou moc dobré ,výborné!Určitě doporučuji než se člověk zde začně hádat a k čemu to vlastně je,co Tím člověk získá.Mě chutnají TYHLE a TAKTO

      29.09.2014 12:16:12

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Bramboráky

      Já dělávám pouze tyto bramboráky,tak nevím co furt všichni máte.Řešíte tu kozu a petržel,všechno se má zkusit tak nevím proč se tady dohadujete mezi sebou jako malé děti!!Nám chutnají bramboráky s hl.mouky s ostatních co jsem zkusila jsou moc tuhé a rychle oschnou,tyhle jsou křupkavé a je fakt že se po nich hnedka zapráší.Tak než sem napíšete udivující komentář,přečtete si všechno pozorně a nebo to rovnou vyzkoušejte a pak komentujte.Za mě patří autorce VELKÉ DÍKY jsou opravdu suprové,jiné nedělám a dělat nebudu :* ...

      18.07.2014 09:52:16


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.