reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 830×

    4,3 46830
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 790 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 613
    • jarda
      jarda

      Bramboráky s kečupem, tatarkou - panebože lidí vzpamatujte se, to už máte z těch rychlých občerstvení úplně zničenou chuť? Větší hrůzu si nedovedu přestavit. Zelí, jogurt, škavrky, uzené apd. to je něco jiného to mňamka. Kečup, tatarka - fuj.

      18.09.2008 17:47:08

    • jarda
      jarda

      Co to je? To je nějakej bramborovej lívanec, to nemá s bramborákem nic společnýho, fůůůůj

      18.09.2008 17:40:32

    • Tom
      Tom

      pry jihocesky... valassky !

      28.08.2008 16:37:01


    • Ditka
      Ditka

      Pitomý dodatek

      Já jen chtěla říct že paní v postupu nenapsala že se má přidat česnek :D:D:D, ale to já jen tak to vůbec neva každého to určitě napadne :)

      11.05.2008 18:19:47

    • WronX;
      WronX;

      dochucovadla

      Ted sme si udelali bramboracky presne podle tohodle receptu a byly LUXUSNÍ, jen jsme si je dochutili "malinkou troškou" konopie seté a výsledek je mnohem lepší, než s obyčejnou majoránkou ;)

      24.04.2008 22:36:41

    • VERA
      VERA

      Re: prosim o recept

      MILUJI BRAMBORAKY.JEN BYCH CHTELA VEDET JAKY JE POSTUP UDELAT MASOVOU SMES K BRAMBORAKU.PROSIM NAPISTE DEKUJI.MA MAMINKA TO UMI ALE NENI K MANI !!!!!!!!!!

      29.02.2008 16:35:59

    • berta02
      berta02

      ještě jednou bramborák

      Zkuste místo půlky mouky přidat strouhanku. Chuť to neovlivní a kráááásně křupe. Je to fakt dobré.

      26.09.2006 12:35:03

    • monika
      monika

      do klasického bramboráku přidat kyselé zelí v poměru brambory -zelí 2 - 1.Sníte o tři více

      17.03.2006 20:03:56


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.