reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • hegedys
      hegedys

      Bramboráky

      Lepší je přidat strouhanu,pak jsou křupavé.

      01.11.2016 01:28:37

    • Adela Klementová
      Adela Klementová

      Bramboráky

      Recept dobrý, akorát bych tam dala více česneku jinak supeeer...

      17.10.2016 12:46:46

    • František Blade Novotný
      František Blade Novotný

      dobrý recept

      Dobrý recept

      05.10.2016 08:51:43


    • yanchee
      yanchee

      energetická časovaná bomba

      Jedna porce a člověk půl dne nemusí nic jíst... obezita, cukrovka, infarkty na dohled... :-O
      Jde to upéct i na železné plotýnce, absolutně bez oleje.

      29.08.2016 09:57:47

      • Ája007
        Ája007

        Re: energetická časovaná bomba

        Jo, také jsem to zkusila na plechu upéci v troubě. Bylo to moc dobré a bez tuku. Doporučuji dát nižší vrstvu těsta, pak pěkně chřupe.

        29.08.2016 16:12:05

    • Míra
      Míra

      Komentář k receptu Bramboráky

      Není stroužek jako stroužek, není cibule jako cibule - velikostí. Bylo by lepší uvádět váhu nebo velikost.

      22.08.2016 10:07:11

      • yanchee
        yanchee

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        A taky ne každý stroužek chutná stejně že jo...? Od toho máme pusu abychom to ochutnali a naučili se to. Vaření není chemie ale umění. Buďto pro to máš cit, anebo ho nemáš a sebelepší recept zk*víš...

        15.10.2016 10:07:40

    • anonim
      anonim

      Komentář k receptu Bramboráky

      Recept fajn, jednoduchy / skuste

      23.07.2016 14:26:23

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Bramboráky nejsou špatné, ale myslím si, že celkově je tam málo česneku a jsou trošku vodnatější.....Jinak opravdu celkem ujdou.

      23.03.2016 13:12:52


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.