reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 661×

    4,3 46661
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 567
    • rulik
      rulik

      ja robím tak ako bolo napísané,len keď sa mi chce trochu pohrať tak pridám primerane nakrájané kysané zelí alebo nakrájanú údeninu

      25.07.2011 08:13:27

    • juir
      juir

      nějak v postupu přípravy postrádám česnek

      24.07.2011 17:38:44

    • jaryn
      jaryn

      já přidávám na drobno nasekané škvarky.Nedávejte hodně mouky,je to potom jak buchta.

      24.07.2011 02:50:44


    • zdeněk
      zdeněk

      Přidáváme ještě na drobno nakrájenou uzeninu - nejlépe dobrý kabanos jinak recet dobrý.

      23.07.2011 07:04:41

    • ferda
      ferda

      Já tam přidávám ještě půl lžičky mletého kmínu. Česnek dávám podle fernetového pravidla - toho je také buď málo nebo akorát.

      22.07.2011 08:37:26

    • Měchurka
      Měchurka

      Přidávám i na drobno nakrájenou cibulku, je to velice dobré. Doporučuji vyzkoušet. Bramboráky jsou nej =))

      10.07.2011 15:53:03

    • koblížkoválady
      koblížkoválady

      Bramborácí jsou výborní.Já dělám ještě to,že v nich obalím maso a je to taky moc výborný.Maso jenom osolím opepřím,obalím v bramboráku a dám smažit.

      05.07.2011 09:37:05

      • jorek
        jorek

        Také smažím vepřové nebo kuřecí maso v silnější vrstvě těsta na bramborák ale maso neochucuji vůbec ničím, nasákne chutěmiz bramboráku a bramborák naopak šťávou z masa, je to výborné a syté. Syrové kysané zelí (nejlépe domácí ) jako příloha -.

        23.07.2011 10:02:29

    • Aleš
      Aleš

      Prosím Vás kolik je z 1 kila bramborů bramboráků. Dík moc

      01.07.2011 09:59:24


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.