reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 857×

    4,3 46857
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • Alena
      Alena

      kyselé mléko,podmáslí

      Pokud jste to nikdy nezkusili,tak zkuste zapíjet bramboráky podmáslím.Nikdy jsem tomu nevěřila,ale po této zkušenosti již minimálně 30 let si nedovedu bez této kombinace bramboráky jíst.Je to nápad mé tchýně,velmi dobré kuchařky.Podmáslí váže tuk a tím je lépe stravitelné.A hlavně chutná to suprově.Alena.

      01.02.2012 10:19:03

      • zarli
        zarli

        Bramboráky

        Taky já tuto kombinaci praktikuju už 50 let a moc si tu dobrotu vychutnávám.Naučila jsem to i děti, jediný manžel se nezapojil.

        01.02.2012 14:43:25

      • nortes
        nortes

        Re: kyselé mléko,podmáslí

        Když jsem byl malý, jedly se u nás bramboráky s kyselým mlékem (tehdy v 60. a 70. letech mléko prostě zkyslo), nebo spodmáslím. Nyní je jím s acidofilním mlékem (má to hlavně výhodu pro trávení česneku) a naučil jsem se i to acidofilní mléko přisolit. Jinak dávám tak na jeden větší brambor stroužek česneku, všechnu vodu zcedit, co nejméně hladké mouky, vejce, sůl...a kdo se chce zhroutit, nepřidávám ani majoránku a pepř. Ale manželka to vyžaduje, pečou se tedy u nás dvě verse bramboráků. Tvrdím, že je to jídlo na Nobelovu cenu...

        13.04.2013 22:37:46


      • zivoslav
        zivoslav

        Re: kyselé mléko,podmáslí

        ahoj a co je to podmaslie?? som zo slovenska asi to inak volame... inak tento recept na v tisovci aj niekde v nasich castiach volame haruľa a najlepsiu robila moja starka nez zomrela :))) nech zije v nebi no... alebo tak nejak :)

        07.08.2013 17:05:18


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.