reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 693×

    4,3 46693
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Videorecept: Sobí lízátka - sladké překvapení pro děti na Mikuláše

3. 12. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • aronekk
      aronekk

      výborný ,bez komentáře

      02.10.2011 19:23:03

    • svedka
      svedka

      Dělávala jsem je také klasicky-strouhané na jemném struhadle a s hladkou moukou.Teď je strouhám na hrubém struhadle a dávám hrubou mouku .Jsou křupavější-prostě báječné!

      28.09.2011 09:32:34

    • libusezedvora
      libusezedvora

      škvarečky v bramboráku

      Ty si vytvoříme když bramborákové těsto smícháme v poměru 1 : 1 s pokrájenými růžovkami. Opravdu velmi dobré. Kdo má v pořádku zažívání může na bramborák navršit ještě smaženici. Potom to jsou chuťové orgie.

      01.09.2011 13:38:41


    • kuba
      kuba

      A pochopitelne smazit na sadle.

      23.08.2011 12:51:47

    • phaulinka
      phaulinka

      bramboraky jsou vynikajici pokrm. my teda do nich jeste pro lespi chut pridavame cibuli.

      21.08.2011 16:51:06

    • Blažena
      Blažena

      vyzkoušejte

      Ten tvaroh je moc zajímavý,určitě vyzkouším i když cena jinak levného jídla poněkud stoupne...Já vyzkoušela přidat strouhanku a to se zase náramně pěkně smaží.No ostatně,cmunda je prostě dobrrá vždycky.Manžel si jí schová na snídani a připraví si ji jako knedlíky - s vajíčkem.A po kaplicku s uzeným bůčkem a zelím,to je balada.

      16.08.2011 21:23:18

    • Monika
      Monika

      Díky za tenhle recept, protože mi pomohl, když jsem si nebyla úplně jistá, a zároveň ukázal mojí kamarádce z Texasu, jak dobře chutnají české bramboráky, a to i z amerických ingrediencí. :) Souhlasím s jedním z komentářů, že v postupu vypadl česnek, ale to je jen menší nedostatek. Taky bych doporučila použití teplého mléka, aby nastrouhané brambory nezhnědly, protože někomu se to nemusí líbit, i když chuť to nijak zásadně neovlivní, jak jsme se s kamarádkou přesvědčily. ;) A díky tomuto receptu jsme si pochutnaly hned 2x, protože druhý den jsem zbylé bramboráky nakrájela, přidaly jsme americké "patties", nějaké koření a rychle osmažily s vejci. :D

      13.08.2011 19:16:30

    • faturamiloslav
      faturamiloslav

      mmm jednoduché a moc dobré ;-)

      05.08.2011 20:08:50


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.