reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 830×

    4,3 46830
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 613
    • Jani
      Jani

      Komentář k receptu Bramboráky

      My v Plzni - jihu říkáme vošouchy ;)

      07.12.2013 10:25:11

    • Jarmila    69
      Jarmila 69

      Lepší bramborák....

      Všechno stejné , jenom místo hlad. mouky dát dětskou dehydr. krupičku , bramboráčky jsou krásně křupavé i za studena . Zkuste a již je nebudete dělat jinak . Dobrou chutˇ.

      10.11.2013 18:40:43

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Bramboráky

      u nás se říká bramborák,u švagrové v Táboře cmunda,teta v Českém ráji říkala že peče halušky a vše byl bramborák,v rodině manžela k němu pili bílé kafe,v naší zase čaj s rumem,prostě podle zvyku,jak to kdo rád,hezký den všem

      16.10.2013 13:50:42


      • Mikous
        Mikous

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Teda dat si k nemu kavu nebo cajik, to me moc usmev ve tvari nedela. U nas musi byt pivenko at uz klidne i nealko, ale po klobase ci ovaru bych si taky salek caje nedal.. To zni jako Anglicani :) , teda jestli jsou az takovy barbari.

        28.11.2013 20:55:18

    • janca
      janca

      Nakupujete holky podle časopisů? Já si včera koupila časopis "moje šťastná hvězda" a docela bych podle toho koupila pár věcí a vychytávek do kuchyně, jen s tím ještě nemám žádnou zkušenost.

      16.10.2013 13:29:55

    • bobtruck1
      bobtruck1

      tak teda sorry

      Bramborak a cmunda je teda sakra rozdil. Doufam , ze jsi z Prahy, tam se nevi ani o co jde

      14.10.2013 23:50:20


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.