reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 830×

    4,3 46830
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 613
    • sarka
      sarka

      Komentář k receptu Bramboráky

      Mate je radsi strouhane na hrubo nebo na jemno??Diky za odpoved

      28.08.2014 13:17:55

      • Jiří Viktor K
        Jiří Viktor K

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Strouhám na robotu na nudličky,smažím na sádle!

        29.08.2014 07:06:04

      • Kristýna
        Kristýna

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Šárko,já je dělám na těch menších slzyčkách.Dle mě kdybys je udělala úplně na jemno bude to jak "opečená kaše" .

        06.09.2014 09:55:32


    • Lucie Kytlicová
      Lucie Kytlicová

      Komentář k receptu Bramboráky

      Kolik bramboráků udělám z tohoto množství?

      04.08.2014 09:02:12

    • Ajka
      Ajka

      jen doplním, že pokud smažíte bramborák alias sejkory, cmundu atd.... na tálu, je třeba jej potřít špekem. A usmažené placky pak potřít přepuštěným máslem, jen tak získají nezaměnitelnou chuť! A k tomu třeba bílé kafe....

      15.07.2014 12:15:10

    • Elena Krobová
      Elena Krobová

      Dobrý den,
      pisatel, který uveřejnil recept na bramborák, zapomněl uvést nejdůležitější surovinu a tou je ČESNEK. Nejlépe český. Bez česneku to není bramborák. :-)

      Tak ahoj a dobrou chuť.
      Elen

      02.06.2014 11:28:29

    • marcelina
      marcelina

      bramborák je odjakživa ze syrových brambor ..tzv. bramborák , smažený na oleji a z vařených brambor + hladká mouka jsou tzv. lokše ( bramborová placka) a ta se peče na sucho na litinovém tálu. Na Slovensku se podává ke kachně , nebo různě plněná, pomaštěná.

      27.04.2014 12:53:56

    • fr
      fr

      Komentář k receptu Bramboráky

      no já myslím že největší rozdíl je v koření a v přípravě.u nás vždycky bylo tak že bramborové placky byly suché dělané v troubě.a i chut je z uvařených brambor jiná.ale asi je to jako se vším-jiný kraj-jiný mrav. :-D

      29.03.2014 13:00:27

      • Kočí
        Kočí

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Proboha v troubě?Moje babička na tálovkách jen tak.Pak potřit vepřovým sádlem.Toť vše.Nechápu vaše komentáře.Bramboráky ze syrových brambor,bramborové placky z vařených.Hotovo přes to vlak nejede.Bramboráky,cmunda,bram borový placek je jedno a to samé.Patří mezi i to sejkory.strouhanec .Krajové názvy.

        29.03.2014 18:10:11


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.