reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 688×

    4,3 46688
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • ¨Lucie
      ¨Lucie

      Co mám pridat do těsta když uz ho mam koupene ?? a kolik toho? a jak? díky

      29.01.2012 12:11:57

    • trapitel
      trapitel


      Já přidávám mleté škvarky. Cmunda je víc nadýchanější.

      31.12.2011 20:06:53

    • z3leny.list
      z3leny.list

      Výborný též bez vejce.

      28.12.2011 18:20:56


    • petr
      petr

      No nevím, ale bez česneku to není bramborák.

      17.12.2011 23:47:30

    • why.is.life.so.fuckin.hard
      why.is.life.so.fuckin.hard

      sakra ze sem si nemohl wzpomenout na ingredience:p jinak bramborak mnammnam:)

      10.12.2011 17:17:59

    • Máslíčko
      Máslíčko

      Trocha koření

      Je potřeba přidat špetku skořice, do jinak normálně připraveného těsta. Poté dle potřeby 0,5 až xG "Majoránky"! :-D nakonec bramboráčky osmažíme na waflovači! Přeji dobrou chuť

      12.11.2011 17:45:33

      • Nikča
        Nikča

        Bramboráčky

        Na vaflovači?To slyším poprvé:) ale někdy to vyzkouším nemusejí být vůbec mastné...:) a česnek tam paní píše jen ho zapomněla dát do postupu:) já mám jen přitele takže pár brambor 2 vejce majoranka, pažitka, mouka a česnek:) a nic vic:) a skvělý bramborák je společně když si uděláme kuřecí maso na jakýkoliv způsob na smetaně:) a dohromady je to teprve ňamka:)

        28.12.2011 00:35:45


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.