reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 670×

    4,3 46670
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 569
    • pavlik153
      pavlik153

      ja ďelal bramboráky poprvé a rodina mi je pochválila a že sou vybíraví :D

      07.11.2012 18:48:24

    • Iveta
      Iveta

      S párkem taky kvalitka :)

      Přesně, nešetřit s ničím, ráda tam rvu spoooustu majoránky, ažaž česneku a dost soli, na mouku ani nedošlo a vejce stačilo jedno. Přidala jsem do směsi nadrobno nakrájený párek a vážně kvalitka :)

      30.10.2012 19:44:04

    • mispulinek
      mispulinek

      bramboráky jsou nejlepší

      22.10.2012 11:23:28


    • Kuchtít
      Kuchtít

      bramboráky

      Tento recept je výborný a velice mi chutnal

      15.10.2012 20:40:53

    • patong
      patong

      Prisňanyky

      Tyhle bramboráky se snad i nyní, jako od nepaměti, pečou bez tuku na sporáku bez pánve u Lemků Bojkú a Huculů i Rusínů, v místě, kde se odehrávala dobrodružství dobrého vojáka Š. Bývala na nich otištěna mezikruží plotýnek. Nebyly mastné, netekl z nich tuk. Ty chutnaly..

      15.10.2012 19:07:04

    • Dee
      Dee

      Máte to špatně!! místo majoránky tam má bejt marijánka! :D

      10.10.2012 13:54:05

    • Mirek
      Mirek

      Nešetřit česnekem a nebát se se solí...ale každý má jiné chuťové buňky...

      03.10.2012 21:02:29


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.