reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 693×

    4,3 46693
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • filip
      filip

      když máte v ledničce již škvarky v sádle je dobré to dělat místo na oleji, právě na škvarkách nebo sádle, bramborák je chutnější

      16.11.2009 16:10:54

    • Jiras
      Jiras

      Zkuste bramboráky potřít trochou medu. Sice to zní divně a na pohled se to vůbec nehodí, ale chutná to opravdu dobře.

      07.08.2009 15:35:09

    • Sarka
      Sarka

      Použila jsem klasický recept od Zuzky a povedlo se na výbornou. Byly moc dobrý. Každý má jiné chuťové buňky, a proto mě opravdu dojímá, jak se tady někteří lidé předhánějí kdo má lepší recept. Každý ať si to udělá podle své chuti.

      24.06.2009 19:20:47


    • Zuzi
      Zuzi

      placky u nás jedině s kečupem ;-)))

      01.06.2006 10:58:19

      • Lůca
        Lůca

        Re: *s marmeládou

        Moje teta je jí jedině s meruňkovou marmeládou. Lidi, co to ochutnali, těm to chutnalo. Já to taky ochutnala a jíst se to dá a není to tak děsivé jak to zní, ale osobně zůstanu raději u klasiky.

        24.07.2006 23:00:43

      • katarina
        katarina

        Placka je placka, ale těžko to bude bramborák. Asi zřejmě nevíte co vaříte !!!

        27.04.2007 13:13:00


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.