reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 453×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 632
    • standa77
      standa77

      Já přidávám někdy

      já přidávám do těsta někdy slaninu a nebo strouhaný sýr

      27.08.2013 12:14:39

    • anetka (tecka) bartova
      anetka (tecka) bartova

      Doporučuji!

      Jsou výborné :) pochutnali jsme si :) Doporučuji!

      22.08.2013 10:02:19

      • babca48
        babca48

        Re: Doporučuji!

        Nemají chybu. Doporučuji všem.

        22.08.2013 11:34:51


    • OlaSm
      OlaSm

      Bramboráky

      Starý recept jako svět...hlavně, že kritizujete že jsem dala do kuchařky -Výrobu kefíru- a sama tu dáváte staré recepty, jen pozměníte název. No jo rýpalové žijí.....

      18.07.2013 12:35:41

    • Klára
      Klára

      Komentář k receptu Bramboráky

      Tenhle recept je divný udělala jse, vše podle návodu a nedrží to v celku

      11.07.2013 20:58:53

    • vklidu
      vklidu

      O mlece v bramboraku jsem jeste neslysel. Jelikoz mam alergii, tak zkouset nebudu. Kazdopadne nejlepsi je smazit na sadle. Jsou krupavejsi a chutove lepsi.

      22.05.2013 18:54:19

    • karin
      karin

      Nevěřte, že je sádlo tolik škodlivé.

      Zkuste smažit na sádle, to je teprve bašta. Navíc má sádlo jako jediný tuk tepelnou pojistku a jakmile se přepálí, tak ztmavne. Na přepáleném oleji smažíte klidně dál a nevíte o tom.

      16.03.2013 13:09:50

    • Martin
      Martin

      šlo to krásně a chutnalo

      Naposledy jsem si dělal bramboráky před deseti lety.
      A tento rok jsem se rozhodl, že se pokusím taky něco uvařit
      a světe div se, chutnalo. :-)

      16.02.2013 23:47:04


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.