reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 854×

    4,3 46854
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 818 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

2. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 854 hodnocení

Aby byly děti zdravé 1.díl

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

1. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 620
    • Kajoušek
      Kajoušek

      Bramboráky

      Dobré je slitou šťávu z brambor nechat usadit, horní část ( vodu ) slít a spodek, usazený škrob vrátit do brambor. Bramboráky mají pak hezčí vzhled.

      21.09.2020 16:56:18

    • Zdeněk
      Zdeněk

      bramboráky

      dělám bramboráky už 70 let, ale bez česneku si je nedovedu (a nechci) ani představit.

      12.09.2020 16:44:37


      • vera
        vera

        Re: bramboráky

        V receptu na bramboráky to má napsané , ale v postupu to zapomněl dopsat,Kdo je dělává , ví tam patří česnek.

        18.09.2020 22:45:46

    • Zdeněk
      Zdeněk

      bramboráky

      dělám bramboráky už 70 let, ale bez česneku si je nedovedu (a nechci) ani představit.

      12.09.2020 16:39:20

    • glgajda
      glgajda

      co k bramboráku

      K bramboráku je nejlepší kysané zelí po moravsku (tedy uvařené a trochu zaklechtané moukou) odlehčí ho a není po něm těžko přestože je s česnekem a pečený v sádle. Zkuste a už to nebudete chtít jinak..

      31.08.2020 21:02:23

    • dzixy
      dzixy

      bramborák bez česneku??

      I když se do bramboráku může dát cokoliv, a takové jsem již jedl, nejlepší je, když do uvedeného receptu ještě přidáme několik stroužku utřeného česneku. Diskuitér Tom píše, že po takových bramborácích jeden " smrdí " . Omyl, není to vůbec cítit, zejména ne, když se k bramboráku vypije kyška, podmáslí, nebo jenom obyčejný mléčný nápoj. A takové malé bramboráky jsou vynikající přílohou ke šťávě z dušených mas.

      03.04.2019 19:18:00


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.