reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 856×

    4,3 46856
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 630
    • svabovi.sucha
      svabovi.sucha

      Já dávám strouhanku

      místo mouky a těsto je pak jemnější a křupavější. Všichni se olizují :-)

      27.04.2010 08:02:48

    • cheryl
      cheryl

      jsou vyborne proste bez chybi BRAVO

      13.03.2010 18:24:26

    • sdsdada
      sdsdada

      fsdfsdfsdff

      fsdfds

      14.02.2010 16:35:36


    • lala
      lala

      :-D

      14.02.2010 16:35:07

    • Mufinka
      Mufinka

      Takle je to také dobré

      Oloupané brambory nastrouháme na jemno přidáme také najemno nastrouhanou cibulku a slaninu, šunku nebo jiný salám, také nastrouhaný. Přidáme krupičku nebo hrubou mouku a dochutíme majoránkou, pepřem, solí přidáme vejce a mlíko vše dobře zamícháme a osmažíme jako malinké bramboráčky nejlépe na sádle. K takto připraveným bramboráčkům se nejlépe hodíšpenát nebo kyselé studené zelí mňam. Recept pochází z mé hlavičky :-) zatím si nikdo nestěžoval...

      05.02.2007 18:24:48

    • Zuzi
      Zuzi

      placky u nás jedině s kečupem ;-)))

      01.06.2006 10:58:19

      • Lůca
        Lůca

        Re: *s marmeládou

        Moje teta je jí jedině s meruňkovou marmeládou. Lidi, co to ochutnali, těm to chutnalo. Já to taky ochutnala a jíst se to dá a není to tak děsivé jak to zní, ale osobně zůstanu raději u klasiky.

        24.07.2006 23:00:43


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.