reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 660×

    4,3 46660
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • Lenka
      Lenka

      tolik řečí kvůli obyč.bramboráku?Zák. těsto je to pravé a každý si je vylepší podle svého.

      09.08.2007 23:06:41

    • Pilda
      Pilda

      hladká mouka

      Díky za recept, ale chybí mi tam napsané, že tam má být hladká mouka. Já tam dal polohrubou... ale v poho, je to dobré. :)

      04.08.2007 15:03:47

    • Pepino
      Pepino

      Cmunda - Posledni prisada

      Ahoj lidicky, dejte si pozor, abyste tam namisto majoranky nedali marijanku, to by vam ty bramboraky doma k veceri asi teprve nechutnali... :o) Ted ale vazne. Moje maminka obcas namisto na panev s olejem nalije testo do plechu a necha to v troube zapect. Neni to sice tak krupave, ale neni treba tolik oleje a je to o neco jina, hutnejsi chut... Doporucuji v pripade, kdy nechcete stat u plotny, ale sednout k telce... Pa Pepino

      19.01.2007 15:24:12


      • Petr
        Petr

        Re: Cmunda - Posledni prisada

        Jako ostatní staromilci rozhodně nedoporučuji zahušťovat jinou, než hrubou moukou (nebo strouhankou), a i to jen velmi opatrně, jinak se z bramborákové směsi stane bramborové těsto (souhlasím s dávkováním 2 kg brambor a hrst HRUBÉ mouky). Ne, že by nebylo dobré, ale už to není cmunda = český bramborák. Moraváci míchají do směsi kyselé zelé - je to skvjelé a hlavně lehčí na trávení. Poláci jedí bramboráky zásadně sladké - s marmeládou, mrkví a pocukrované (mně to tedy bez cibule a česneku nechutná, ale jim asi ano). A co se stravitelnosti týče: Nezapomínejme, že ten pravý a původní bramborák se vždy připravoval na tálu - tedy na plotně a nasucho BEZ TUKU. BTW: Co mne docela děsí, jsou některé vypjatě emotivní netolerantní příspěvky...

        06.08.2007 22:48:46

    • Miruška
      Miruška

      Je skvělé jak pár placek "blbýho"(bez urážky)bramboráku dokáže rozpoutat debatu.Já dělám bramborák jako Zuzka,to je klasika.A nám tak doma chutná.

      12.01.2007 00:15:28

    • babca
      babca

      Dělám zrovna takový, strouhám brambory nahrubo a jako příloha je moc dobrý špenát. Na pánev dávám dva menší bramboráky, aby byly křupavé okraje.

      31.10.2006 19:32:30

      • Zdenda
        Zdenda

        Re: je dobrý

        No po tech tvaruzkach bych asi umrel na zapach a v kuchyni by zustal dalsi rok, ale chutove to muze byt docela jedinecny zazitek, tj

        12.07.2007 14:39:26


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.