reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 797×

    4,3 46797
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 709 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 659 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 601
    • Lucie Kytlicová
      Lucie Kytlicová

      Komentář k receptu Bramboráky

      Kolik bramboráků udělám z tohoto množství?

      04.08.2014 09:02:12

    • Ajka
      Ajka

      jen doplním, že pokud smažíte bramborák alias sejkory, cmundu atd.... na tálu, je třeba jej potřít špekem. A usmažené placky pak potřít přepuštěným máslem, jen tak získají nezaměnitelnou chuť! A k tomu třeba bílé kafe....

      15.07.2014 12:15:10

    • Elena Krobová
      Elena Krobová

      Dobrý den,
      pisatel, který uveřejnil recept na bramborák, zapomněl uvést nejdůležitější surovinu a tou je ČESNEK. Nejlépe český. Bez česneku to není bramborák. :-)

      Tak ahoj a dobrou chuť.
      Elen

      02.06.2014 11:28:29


    • marcelina
      marcelina

      bramborák je odjakživa ze syrových brambor ..tzv. bramborák , smažený na oleji a z vařených brambor + hladká mouka jsou tzv. lokše ( bramborová placka) a ta se peče na sucho na litinovém tálu. Na Slovensku se podává ke kachně , nebo různě plněná, pomaštěná.

      27.04.2014 12:53:56

    • fr
      fr

      Komentář k receptu Bramboráky

      no já myslím že největší rozdíl je v koření a v přípravě.u nás vždycky bylo tak že bramborové placky byly suché dělané v troubě.a i chut je z uvařených brambor jiná.ale asi je to jako se vším-jiný kraj-jiný mrav. :-D

      29.03.2014 13:00:27

      • Kočí
        Kočí

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Proboha v troubě?Moje babička na tálovkách jen tak.Pak potřit vepřovým sádlem.Toť vše.Nechápu vaše komentáře.Bramboráky ze syrových brambor,bramborové placky z vařených.Hotovo přes to vlak nejede.Bramboráky,cmunda,bram borový placek je jedno a to samé.Patří mezi i to sejkory.strouhanec .Krajové názvy.

        29.03.2014 18:10:11

    • Michaela333
      Michaela333

      Zdravíkm, hladká mouka do brmboráků? To je pro mne trochu novinka. Odjakživa dáváme hrubou. Jinak se z toho stane bramborová placka. Ale to je asi pouze má zkušenost.

      19.02.2013 12:23:16

      • Martin
        Martin

        bramborová placka? :-D

        Jaký je rozdíl mezi bramborákem a bramborovou plackou? :-D

        16.03.2013 09:10:23


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.