reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 659×

    4,3 46659
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • why.is.life.so.fuckin.hard
      why.is.life.so.fuckin.hard

      sakra ze sem si nemohl wzpomenout na ingredience:p jinak bramborak mnammnam:)

      10.12.2011 17:17:59

    • michal
      michal

      naserte sy ja to delam uplne jinak

      26.11.2011 17:24:05

    • karavan11111
      karavan11111

      bramborák, podlesník na Slovensku zem.placka

      Ja strúham na hrubšom strúhadle, s hl. múkou, samozrejme cesnak, korenie soľ, majoránka, vajíčko a do tejto zmesi pridám na jemno nakrajanú prerastenú údenú slaninku opražím až pustí šťavu pridám na jemno nakrájanú cibuľku do zlatista podusím a vmiešam do cesta...skúste

      21.11.2011 21:48:45

    • :)
      :)

      Ahojíík tak jestli můžu taky se ráda podělím jak je dělám já :) Pokud možno brambor dávám tolik kolik je nás právě doma Dejme tomu že dávám tak to kilo brambor.Strouhám jednu část na jemno a druhou na hrubo.Jednu celou a ještě tak půlku česneku na výraznější chuť .Přidávám tam :1 a půl balíčku majoránky plus sušené bylinky (petrželku,pažitku atd.) Pokud je čerstvá je lepší a ke všemu přidávám nať od naťové cibulky.Vajec dávám tak 5-6 Jinak uvařím si mléko a naleju ho už pomalu na přichystané těsto kde už mám taky první 4 vejce.Pak doladím chuť a ještě přidám poslední vejce plus hladkou mouku.Strouhanky dávám tak hrst.

      10.11.2011 08:09:18

    • Chain
      Chain

      2-3 stroužky česneku jsou na kilo brambor vyloženě málo, ani majoránkou nemá cenu šetřit

      25.10.2011 13:21:19


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.