reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 660×

    4,3 46660
  • 1 hod

  • 444×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 565
    • Jancito
      Jancito

      Dobry bramboraky

      .

      10.04.2012 21:44:30

    • denamat
      denamat

      Bramboráčky jsou výborné, jen jsem udělala malou změnu, místo mléka jsem přidala bilý jogurt, jsou tak velmi lehké a křupavé.

      Dala jsem si je s nasekanou zeleninou (čerstvá brokolice, paprika, rajčata, okurek)

      Velmi lahodná večeře.

      07.04.2012 17:00:35

    • Kulda
      Kulda

      jednoduchá rychlá bašta

      klasická česká bašta za pár minut hotová :-)

      05.04.2012 11:41:10


    • micer
      micer

      Tak jsem to zkusil a povedlo se, bramboraky byly vyborne. :-) btw, v popisu chybi, ze mame pridat cesnek...

      25.03.2012 14:21:27

    • Martina
      Martina

      tak dnes to také zkusím...tak uvidím a dám vědět.....

      24.02.2012 18:17:32

    • Verunka
      Verunka

      I když jsem je dělala poprvé, moc se povedly a všem chutnaly. Moc dobré!

      20.02.2012 11:57:08

    • bohuna
      bohuna

      My v Krkonoších děláme HANUŠKY,to je obdoba bramboráků,ale bez koření a česneku.Peče se to na sucho na pomazaném plátu slaninou.po upečení se namažou přetaveným másem,nebo se smočí do smetany a k tomu hrnek bílé kávy,,to je ohromná dobrota.

      07.02.2012 11:35:37

      • Peťas
        Peťas

        Re: Hanušky

        Souhlasím s Bobešem...Suché na plátu jsou sejkory a bromborák je v podkrkonoší pečen v pekáči ve větší vrstvě (třeba jako zemlbába nebo šunkafleky ). Jsem od Vysokého nad Jizerou............

        09.02.2012 18:37:56


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.