reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 847×

    4,3 46847
  • 1 hod

  • 452×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

18. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Šetřete v kuchyni

18. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

18. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 2.díl

18. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Knedlo-vepřo-zelo od nákupu až po servírování

18. 9. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 618
    • janca
      janca

      Nakupujete holky podle časopisů? Já si včera koupila časopis "moje šťastná hvězda" a docela bych podle toho koupila pár věcí a vychytávek do kuchyně, jen s tím ještě nemám žádnou zkušenost.

      16.10.2013 13:29:55

    • marie
      marie

      bramboráky, podmáslí

      je to určitě zdravá kombinace,obojí mám ráda, ale mám raději tu nezdravou. Peču bramboráčky na lívanečníku, a k nim děláím masovou směs jako čínu! Pravda, když je nás víc!!

      14.10.2013 10:03:47

    • Alena
      Alena

      kyselé mléko,podmáslí

      Pokud jste to nikdy nezkusili,tak zkuste zapíjet bramboráky podmáslím.Nikdy jsem tomu nevěřila,ale po této zkušenosti již minimálně 30 let si nedovedu bez této kombinace bramboráky jíst.Je to nápad mé tchýně,velmi dobré kuchařky.Podmáslí váže tuk a tím je lépe stravitelné.A hlavně chutná to suprově.Alena.

      01.02.2012 10:19:03


      • zarli
        zarli

        Bramboráky

        Taky já tuto kombinaci praktikuju už 50 let a moc si tu dobrotu vychutnávám.Naučila jsem to i děti, jediný manžel se nezapojil.

        01.02.2012 14:43:25


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.