reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramboráky

Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!


  • 4,3

    46 694×

    4,3 46694
  • 1 hod

  • 446×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2922 kJ / 698,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Další skvělé recepty na bramboráky najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramboráky

    Celkový počet komentářů: 574
    • Jindra
      Jindra

      I s cukrem jsou bramborové placky výborné.

      14.12.2013 14:45:31

    • Jani
      Jani

      Komentář k receptu Bramboráky

      My v Plzni - jihu říkáme vošouchy ;)

      07.12.2013 10:25:11

    • Jarmila    69
      Jarmila 69

      Lepší bramborák....

      Všechno stejné , jenom místo hlad. mouky dát dětskou dehydr. krupičku , bramboráčky jsou krásně křupavé i za studena . Zkuste a již je nebudete dělat jinak . Dobrou chutˇ.

      10.11.2013 18:40:43


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Bramboráky

      u nás se říká bramborák,u švagrové v Táboře cmunda,teta v Českém ráji říkala že peče halušky a vše byl bramborák,v rodině manžela k němu pili bílé kafe,v naší zase čaj s rumem,prostě podle zvyku,jak to kdo rád,hezký den všem

      16.10.2013 13:50:42

      • Mikous
        Mikous

        Re: Komentář k receptu Bramboráky

        Teda dat si k nemu kavu nebo cajik, to me moc usmev ve tvari nedela. U nas musi byt pivenko at uz klidne i nealko, ale po klobase ci ovaru bych si taky salek caje nedal.. To zni jako Anglicani :) , teda jestli jsou az takovy barbari.

        28.11.2013 20:55:18

    • bobtruck1
      bobtruck1

      tak teda sorry

      Bramborak a cmunda je teda sakra rozdil. Doufam , ze jsi z Prahy, tam se nevi ani o co jde

      14.10.2013 23:50:20


    Přidat příspěvek k receptu Bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.